Hyppää sisältöön

Oleskelulupahakemus Suomessa tutkinnon suorittaneelle

Hae oleskelulupaa työnteon perusteella tällä hakemuksella, jos

 • olet opiskellut ja suorittanut tutkinnon loppuun Suomessa
 • sinulla on Suomessa työpaikka, harjoitat elinkeinotoimintaa tai toimit yrittäjänä.

Voit hakea oleskelulupaa tällä perusteella riippumatta siitä, mikä lupa sinulla on ollut opintojesi aikana. Koska olet suorittanut tutkinnon loppuun Suomessa, sinun ei tarvitse hakea esimerkiksi työntekijän oleskelulupaa tai yrittäjän oleskelulupaa. Voit hakea oleskelulupaa tällä perusteella, vaikka tutkinnon suorittamisesta olisi jo kulunut aikaa.

 • Sähköisen hakemuksen odotettavissa oleva käsittelyaika

  1. lupa 2 kuukautta / jatkolupa 2 kuukautta

 • Paperisen hakemuksen odotettavissa oleva käsittelyaika

  1. lupa 2 kuukautta / jatkolupa 2 kuukautta

 • Sähköisen hakemuksen hinta

  1. lupa 380 € / jatkolupa 170 €

 • Paperihakemuksen hinta

  1. lupa 480 € / jatkolupa 430 €

Voit hakea tätä lupaa, jos olet suorittanut kaikki opintosi ja saat tutkintotodistuksen 1 kuukauden kuluessa. Lisää tutkintotodistus hakemukseesi heti, kun olet saanut sen. Liitä hakemukseesi oppilaitoksen antama selvitys opinnoistasi ja ilmoita valmistumisajankohta. Lupa voidaan myöntää vasta kun olet valmistunut.

Jos saat todistuksen vasta myöhemmin ja sinun pitää hakea uutta oleskelulupaa jo nyt, hae esimerkiksi opiskelijan oleskelulupaa loppuopintojesi ajalle. Lue lisää sivulta Opiskelijan oleskelulupahakemus

Jos olet valmistunut jo yli kuukausi sitten, sinun ei tarvitse lisätä tutkintotodistusta hakemukseesi. Saamme tutkintotodistuksesi opintorekisteristä.

Voit hakea d-viisumia yhtä aikaa oleskelulupasi kanssa, jos työnantajasi on sertifioitu. D-viisumilla voit saapua Suomeen heti, kun oleskelulupaasi on tehty myönteinen päätös ja olet saanut passiisi d-viisumitarran. Lue lisää sivulta D-viisumi

Myös puolisosi ja lapsesi voivat hakea d-viisumia, jos he hakevat perheenjäsenen oleskelulupaa. Lue lisää sivulta Perheenjäsenen luokse Suomeen

Tee näin

Valmistaudu:

Täytä hakemus:

Milloin voin aloittaa työnteon?

Ensimmäinen oleskelulupa

Saat aloittaa työnteon vasta, kun sinulle on myönnetty oleskelulupa. Kun saat tutkinnon suorittaneen oleskeluluvan, voit työskennellä ilman rajoituksia.

Jatkolupa

Jos nykyinen lupasi on opiskelijan oleskelulupa ja haet tutkinnon suorittaneen jatkolupaa ennen kuin lupasi päättyy, saat jatkaa työntekoa tai aloittaa uuden työn jo ennen kuin jatkolupa on myönnetty. Saat työskennellä ilman rajoituksia. Lue lisää sivulta Työnteko-oikeus jatkolupahakemuksen käsittelyn aikana.

Hae ensimmäistä oleskelulupaa

Täytä sähköinen hakemus

Valmistaudu Suomessa elämiseen