Hyppää sisältöön

Oleskelulupahakemus Suomessa tutkinnon suorittaneelle

Hae oleskelulupaa työnteon perusteella tällä hakemuksella, jos

 • olet opiskellut ja suorittanut tutkinnon loppuun Suomessa
 • sinulla on Suomessa työpaikka, harjoitat elinkeinotoimintaa tai toimit yrittäjänä.

Voit hakea oleskelulupaa tällä perusteella riippumatta siitä, mikä lupa sinulla on ollut opintojesi aikana. Koska olet suorittanut tutkinnon loppuun Suomessa, sinun ei tarvitse hakea esimerkiksi työntekijän oleskelulupaa tai yrittäjän oleskelulupaa. Voit hakea oleskelulupaa tällä perusteella, vaikka tutkinnon suorittamisesta olisi jo kulunut aikaa.

Voit hakea tätä lupaa jatkolupana, kun olet valmistunut. Hakemukseen tarvitset tutkintotodistuksen. Voit lähettää hakemuksen kuitenkin jo nyt, jos saat tutkintotodistuksen 3 kuukauden kuluessa. Lisää tutkintotodistus hakemukseesi heti, kun olet saanut sen. 

Jos sinulla ei vielä ole työpaikkaa tai sinulla on työpaikka, mutta työstä saamasi tulot eivät riitä oleskeluluvan myöntämiseen työnteon perusteella,

 • Sähköisen hakemuksen odotettavissa oleva käsittelyaika

  1. lupa 1-2 kuukautta / jatkolupa 24 kuukautta

 • Paperisen hakemuksen odotettavissa oleva käsittelyaika

  1. lupa 2 kuukautta / jatkolupa 2–4 kuukautta

 • Sähköisen hakemuksen hinta

  1. lupa 380 € / jatkolupa 160 €

 • Paperihakemuksen hinta

  1. lupa 480 € / jatkolupa 430 €

Tee näin

Valmistaudu:

Täytä hakemus:

Milloin voin aloittaa työnteon?

Ensimmäinen oleskelulupa

Saat aloittaa työnteon vasta, kun sinulle on myönnetty oleskelulupa. Kun saat tutkinnon suorittaneen oleskeluluvan, voit työskennellä ilman rajoituksia.

Jatkolupa

Jos nykyinen lupasi on opiskelijan oleskelulupa ja haet tutkinnon suorittaneen jatkolupaa ennen kuin lupasi päättyy, saat jatkaa työntekoa tai aloittaa uuden työn jo ennen kuin jatkolupa on myönnetty. Saat työskennellä ilman rajoituksia. Lue lisää sivulta Työnteko-oikeus jatkolupahakemuksen käsittelyn aikana.

Hae ensimmäistä oleskelulupaa

Täytä sähköinen hakemus