Tilastot

Tuoreimmat tilastot löydät Maahanmuuttoviraston tilastopalvelusta. Tilastopalveluun on koottu oleskelulupiin, kansainväliseen suojeluun ja kansalaisuuteen liittyviä hakemus- ja päätöstilastoja sekä maasta poistamiseen liittyviä tilastoja. Palvelu löytyy osoitteesta tilastot.migri.fi ja on tarjolla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä.

Mikäli et löydä etsimääsi tietoa tilastopalvelusta, katso myös muut tilastot ja muiden viranomaisten tilastoja.

Maksulliset tilastopyynnöt

Maahanmuuttovirasto toimittaa muita tilastoja kuin internetsivuilla julkaistuja vakiotilastoja pyynnöstä silloin, kun tiedot on mahdollista saada ulkomaalaisrekisteristä.

Pyyntöjen käsittelemisestä peritään käsittelymaksu maksuasetuksen mukaisesti. Hinta määräytyy toteutuneen työmäärän mukaan. Maahanmuuttovirasto antaa pyynnön lähettämisen jälkeen kustannus- ja toimitusaika-arviot, minkä jälkeen voit vahvistaa tilauksen.

Lähetä tilastopyyntö osoitteeseen tilastopyynto(at)migri.fi.

Tilastopalvelu

Tuoreimmat tilastot löydät Maahanmuuttoviraston tilastopalvelusta.

  • mene sivulle tilastot.migri.fi
  • valitse vasemmasta reunasta hakemukset tai päätökset
  • valitse aikajanalta aikajakso, jota haluat tarkkailla. Aikajakso valitaan vetämällä valitsinta.
  • yläkulmassa näkyy hakemusten tai päätösten kokonaismäärä valitsemallasi ajanjaksolla
  • pääset katsomaan tarkemmin tilastoja kun rajaat valintaa vasemmasta valikosta

Luvut muuttuvat aina tekemiesi valintojen mukaan.

Alle viiden hakemuksen tai päätöksen tulokset näkyvät grafiikassa harmaana (ei voi näyttää), jotta hakijoita ei voida tilastojen perusteella yksilöidä.

Uudet tilastot julkaistaan vuodesta 2017 alkaen vain tilastopalvelussa, ei enää pdf-muodossa. Vuosien 2015–2016 tilastot löytyvät sen sijaan sekä tilastopalvelusta että Tilastot-sivulta.

Valikko