Hyppää sisältöön

Oleskelulupahakemus Suomessa tutkimuksen suorittaneelle

Hae oleskelulupaa tällä hakemuksella, jos

 • olet tehnyt Suomessa tutkimusta ja saanut tutkimuksen loppuun
 • sinulla on Suomessa työpaikka, harjoitat elinkeinotoimintaa tai toimit yrittäjänä.

Voit hakea oleskelulupaa tällä perusteella riippumatta siitä, mikä lupa sinulla on ollut, kun olet tehnyt tutkimusta. Jos olet suorittanut Suomessa tutkimuksen loppuun, sinun ei tarvitse hakea työntekijän oleskelulupaa tai yrittäjän oleskelulupaa.

Voit hakea tätä lupaa, kun olet suorittanut tutkimuksen loppuun. Hakemusta varten tarvitset todistuksen tohtoritutkinnosta tai tutkimusorganisaation todistuksen tutkimuksen suorittamisesta.

Voit hakea d-viisumia yhtä aikaa oleskelulupasi kanssa, jos työnantajasi on sertifioitu. D-viisumilla voit saapua Suomeen heti, kun oleskelulupaasi on tehty myönteinen päätös ja olet saanut passiisi d-viisumitarran. Lue lisää sivulta D-viisumi

Myös puolisosi ja lapsesi voivat hakea d-viisumia, jos he hakevat perheenjäsenen oleskelulupaa. Lue lisää sivulta Perheenjäsenen luokse Suomeen

 • Sähköisen hakemuksen odotettavissa oleva käsittelyaika

  1. lupa 2 kuukautta / jatkolupa 2 kuukautta

 • Paperisen hakemuksen odotettavissa oleva käsittelyaika

  1. lupa 2 kuukautta / jatkolupa 2 kuukautta

 • Sähköisen hakemuksen hinta

  1. lupa 380 € / jatkolupa 170 €

 • Paperihakemuksen hinta

  1. lupa 480 € / jatkolupa 430 €

Tee näin

Valmistaudu:

Täytä hakemus:

Milloin voin aloittaa työnteon?

Ensimmäinen oleskelulupa:

Saat aloittaa työnteon vasta, kun sinulle on myönnetty oleskelulupa. Kun saat tutkinnon suorittaneen oleskeluluvan, voit työskennellä ilman rajoituksia. 

Jatkolupa:

Jos nykyinen lupasi on opiskelijan oleskelulupa ja haet tutkinnon suorittaneen jatkolupaa ennen kuin lupasi päättyy, saat jatkaa työntekoa tai aloittaa uuden työn jo ennen kuin jatkolupa on myönnetty. Saat työskennellä ilman rajoituksia. Lue lisää sivulta Työnteko-oikeus jatkolupahakemuksen käsittelyn aikana.
 

Hae ensimmäistä oleskelulupaa

Täytä sähköinen hakemus

Valmistaudu Suomessa elämiseen