Hyppää sisältöön

D-viisumilla pääset Suomeen heti, kun oleskelulupasi on myönnetty

Jos haet d-viisumia, voit saapua Suomeen heti, kun oleskelulupaasi on tehty myönteinen päätös ja olet saanut passiisi d-viisumitarran. Oleskelulupakorttisi tilataan Suomeen. 

D-viisumi voidaan myöntää sinulle, jos haet jotain seuraavista oleskeluluvista tai sinulle on myönnetty jokin seuraavista oleskeluluvista:

Myös puolisosi ja lapsesi voivat hakea d-viisumia, jos he hakevat perheenjäsenen oleskelulupaa samaan aikaan kanssasi. 

Jos tulet viisumivapaasta maasta, et tarvitse d-viisumia. Voit katsoa Ulkoministeriön verkkosivuilta, tarvitsetko viisumia Suomeen.

D-viisumi pikakaistalla hakevalle

Jos haet oleskelulupaa pikakaistalla, voit hakea d-viisumia. D-viisumilla voit tulla Suomeen ilman oleskelulupakorttia heti, kun oleskelulupasi on myönnetty. Hae d-viisumia Enter Finlandissa oleskeluluvan kanssa samaan aikaan. Jätä passisi virkailijalle, kun käyt tunnistautumassa, eli todistamassa henkilöllisyytesi, VFS-lupakeskuksessa tai Suomen edustustossa. D-viisumi kiinnitetään passiisi, kun Maahanmuuttovirasto myöntää sinulle oleskeluluvan.

D-viisumin hinta on 95 euroa. Maksa d-viisumi samalla, kun maksat oleskelulupahakemuksen Enter Finlandissa.

D-viisumi ilman pikakaistaa

Jos haet d-viisumia ilman pikakaistaa, sinun pitää täyttää paperinen hakemus. Toimita paperinen d-viisumihakemus samalla, kun käyt tunnistautumassa, eli todistamassa henkilöllisyytesi asiointipaikassa. D-viisumi kiinnitetään passiisi. 

Paperisen d-viisumihakemuksen hinta on 120 euroa. Maksa d-viisumi samalla, kun käyt tunnistautumassa.

Liitä d-viisumihakemukseesi

Täytä ja tulosta paperinen d-viisumi-hakemus.