Hyppää sisältöön

Työnantajalle

Tältä sivulta löydät tietoa työntekijän palkkaamisesta ulkomailta sekä työnantajan roolista työntekijän oleskelulupa-asioissa. Jos työntekijäsi ei ole EU- tai ETA-maan kansalainen, hänen pitää hakea oleskelulupaa. EU- tai ETA-maan kansalainen saa työskennellä rajoituksetta, mutta hänen pitää rekisteröidä oleskeluoikeutensa

Nopeampaa asiointia Enter Finland -palvelussa

Ohjeista työntekijääsi lähettämään oleskelulupahakemus Enter Finland -verkkopalvelussa. Tällöin voit täydentää hakemusta työnantajan Enter Finlandissa ja nopeutat samalla hakemuksen käsittelyä. Voit täyttää hakemukseen tiedot työstä ja yrityksestäsi, sekä maksaa hakemuksen työntekijän puolesta. 

Jos työntekijäsi jättää hakemuksen verkossa, voimme hyödyntää automaatiota, joka sujuvoittaa ja nopeuttaa käsittelyä. Enter Finlandin käyttö on turvallista ja luotettavaa. Enter Finlandissa lähetetty hakemus on monesti paperista hakemusta edullisempi. 

Työntekijäsi saa tietoa Enter Finlandista sivuilta

Videot

Katso Maahanmuuttoviraston työaiheiset tallenteet

Työntekijän opas

Onko työntekijäsi hakemassa työntekijän oleskelulupaa (TTOL)? Hän saa nyt apua uudesta Työntekijän oppaasta. Kysymyksiin vastaamalla hän löytää helposti juuri itseään koskevan tiedon..

Kokeile työntekijän opasta! 

Voit kysyä neuvoa myös Kamu chatbotilta! Kamun löydät verkkosivujemme oikeasta alakulmasta. Kirjoita Kamun kommenttikenttään teksti ”Olen työnantaja” ja Kamu kertoo sinulle työnantajille tarkoitettuja ohjeita.