Hyppää sisältöön

Työnantajalle

Jos työntekijäsi ei ole EU- tai ETA-maan kansalainen, hänen pitää hakea oleskelulupaa. EU- tai ETA-maan kansalainen saa työskennellä rajoituksetta, mutta hänen pitää rekisteröidä oleskeluoikeutensa

Tältä sivulta löydät tietoa ja ohjeita liittyen työntekijän palkkaamiseen ulkomailta.

Nopeutat työntekijäsi hakemuksen käsittelyä, kun täytät työehdot työnantajan Enter Finlandissa

Ohjeista työntekijääsi lähettämään oleskelulupahakemus Enter Finlandissa. Kun työntekijäsi on lähettänyt hakemuksensa omalta tililtään Enter Finlandissa, pääset täyttämään työehdot hänen hakemukseensa Työnantajan Enter Finlandin kautta. Samalla voit myös maksaa työntekijäsi hakemuksen.

Katso ohjevideo työehtojen täyttämisestä Työnantajan Enter Finlandissa (youtube.com) tai lue tekstiohje (pdf).

Kun työntekijäsi lähettää hakemuksen Enter Finlandissa, voimme hyödyntää automaatiota. Automaatio sujuvoittaa ja nopeuttaa käsittelyä. Enter Finlandin käyttö on turvallista ja luotettavaa. Enter Finlandissa lähetetty hakemus on usein paperista hakemusta edullisempi.

Työntekijäsi saa tietoa Enter Finlandista sivuilta

Hyödyllisiä linkkejä

Työntekijän opas

Onko työntekijäsi hakemassa työntekijän oleskelulupaa (TTOL)? Hän saa apua Työntekijän oppaasta.

Infopaketti: Työnteko

Löydät infopaketista (pdf.) tietoa työperusteisen oleskeluluvan hakemisesta.

Töihin Suomeen -ohjepaketti työnantajalle

Maahanmuuttoviraston ja Work in Finlandin tuottama ohjepaketti työntekijän oleskelulupaprosessista ja Suomeen muutosta työnantajan näkökulmasta.

Voit kysyä neuvoa myös Kamu chatbotilta! Kamun löydät verkkosivujemme oikeasta alakulmasta. Kirjoita Kamun kommenttikenttään teksti ”Olen työnantaja” ja Kamu kertoo sinulle työnantajille tarkoitettuja ohjeita.