Hyppää sisältöön
EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinti

Oleskelukortti ja voimassaolo

Perheenkokoajan pitää täyttää oleskeluoikeuden rekisteröinnin edellytykset ennen kuin voit saada oleskelukortin.

Oleskelukortti myönnetään viideksi vuodeksi. Oleskelukortti myönnetään alle viideksi vuodeksi, jos oleskelun aiottu kesto on vähemmän kuin viisi vuotta. Viiden vuoden jälkeen voit saada pysyvän oleskelukortin.

Jos oleskelukorttisi on myönnetty alle viideksi vuodeksi ja oleskelusi kestääkin pidempään, tee uusi hakemus. Tee uusi hakemus myös jos, korttisi katoaa, vioittuu tai siinä olevat tiedot muuttuvat.

Voit uusia oleskelukortin kolmella eri tavalla

Saat uuden oleskelukortin Matkahuollon palvelupisteeseen

Kortti postitetaan sinua lähimpään Matkahuollon palvelupisteeseen kahden viikon sisällä siitä, kun päätös on tehty. Saat tekstiviestillä ja sähköpostilla saapumisilmoituksen, jossa lukee Matkahuollon lähetysnumero, Matkahuollon palvelupisteen osoite ja viimeinen noutopäivä. Jos sinulla ei ole puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, Matkahuollon saapumisilmoitus toimitetaan sinulle kirjeellä. Kun käyt noutamassa kortin, ota mukaan

  • Matkahuollon viesti, jossa on lähetysnumero ja
  • oleskelukorttihakemuksen vireilläolotodistus, jossa on luovutuksen PIN-koodi (PIN-koodi on vireilläolotodistuksen viivakoodi).
    • Voit tulostaa uuden vireilläolotodistuksen Enter Finland -asiointitililtäsi.
    • Jos olet jättänyt hakemuksen palvelupisteessä, uusi vireilläolotodistus lähetetään sinulle kotiin, kun päätös on tehty.

Tämä verkkosivu on osa Euroopan komission Your Europe -portaalia. Löysitkö etsimäsi? Anna palautetta Euroopan komissiolle! Jos haluat antaa palautetta Maahanmuuttovirastolle, klikkaa sivulle migri.fi/palaute