Hyppää sisältöön
EU-kansalaisen oleskeluoikeuden rekisteröinti

Oleskelukortti ja voimassaolo

Perheenkokoajan pitää täyttää oleskeluoikeuden rekisteröinnin edellytykset ennen kuin voit saada oleskelukortin.

Oleskelukortti myönnetään viideksi vuodeksi. Oleskelukortti myönnetään alle viideksi vuodeksi, jos oleskelun aiottu kesto on vähemmän kuin viisi vuotta. Viiden vuoden jälkeen voit saada pysyvän oleskelukortin.

Jos oleskelukorttisi on myönnetty alle viideksi vuodeksi ja oleskelusi kestääkin pidempään, tee uusi hakemus. Tee uusi hakemus myös jos, korttisi katoaa, vioittuu tai siinä olevat tiedot muuttuvat.

Voit uusia oleskelukortin kolmella eri tavalla

Saat uuden oleskelukortin DB Schenkerin noutopisteeseen

Kortti postitetaan sinua lähimpään DB Schenkerin noutopisteeseen 2 viikon sisällä siitä, kun päätös on tehty. Saat tekstiviestillä ja sähköpostilla saapumisilmoituksen, jossa lukee DB Schenkerin lähetysnumero, noutopisteen osoite ja viimeinen noutopäivä. Jos sinulla ei ole puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, DB Schenkerin saapumisilmoitus toimitetaan sinulle kirjeellä.

Kun käyt noutamassa kortin, ota mukaan

  • DB Schenkerin viesti, jossa on lähetysnumero ja
  • asiakasnumerosi eli PIN-koodisi. Löydät asiakasnumerosi Maahanmuuttovirastosta saamastasi vireilläolotodistuksesta tai vanhasta oleskelukortistasi.
    • Jos hait oleskelukorttia Enter Finlandissa, löydät vireilläolotodistuksen Enter Finlandista.
    • Jos hait paperihakemuksella, sait vireilläolotodistuksen vieraillessasi Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä.

Jos noudat kortin toisen henkilön puolesta, et tarvitse valtakirjaa. Ota mukaan DB Schenkerin lähettämä saapumisilmoitus sekä sen henkilön asiakasnumero, jonka korttia haet.

Tämä verkkosivu on osa Euroopan komission Your Europe -portaalia. Löysitkö etsimäsi? Anna palautetta Euroopan komissiolle! Jos haluat antaa palautetta Maahanmuuttovirastolle, klikkaa sivulle migri.fi/palaute