Hyppää sisältöön
Palvelut

Eettinen ilmoituskanava

Maahanmuuttovirastossa haluamme toimia vastuullisesti, avoimesti ja ylläpitää luottamusta viranomaisiin. Jotta voimme edistää vastuullisuutta toiminnassamme, pyydämme asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ilmoittamaan kaikista epäillyistä väärinkäytöksistä. Ilmoitusten avulla saamme mahdollisuuden puuttua epäkohtiin ja kehittää toimintaamme. 

Jos olet Maahanmuuttoviraston asiakas, voit tehdä kantelun sivulla Hallintokantelu tai antaa palautetta.

Jos olet vastaanottokeskuksen työntekijä tai muu Maahanmuuttoviraston yhteistyökumppani, käytä eettistä ilmoituskanavaa.

Eettisen ilmoituskanavan kautta tehty ilmoitus voi liittyä esimerkiksi seuraaviin asioihin:

  • Rikos- ja väärinkäytösepäilyt omaisuuden väärinkäyttöepäily
  • Lahjonta- ja korruptioepäilyt
  • Hankinnat
  • Syrjintä, häirintä ja muut henkilöstön hyvinvointiin liittyvät kysymykset

Miten voin tehdä ilmoituksen?

  1. Mene eettisen ilmoituskanavan sivulle (linkki johtaa vain suomenkieliselle sivulle).
  2. Klikkaa painiketta ”Tee ilmoitus”.
  3. Täytä ilmoituslomake ja klikkaa sen jälkeen painiketta ”Lähetä”.

Suhtaudumme kaikkiin ilmoituksiin vakavasti. Käsittelemme kaikki ilmoituskanavan kautta tulleet ilmoitukset luottamuksellisesti ja pyrimme vastaamaan ilmoituksiin kanavan kautta kolmen kuukauden sisällä. 

Sinulla ei tarvitse olla epäilysten tueksi todisteita, mutta ilmoitukset pitää tehdä rehellisesti ja hyvässä uskossa. Lisäksi pyydämme sinua kertomaan epäasianmukaisesta toiminnasta riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme tutkia asiaa. Ilmoituksen käsittelijät voivat tarvittaessa pyytää sinulta lisätietoja. 

Miten tietoja käsitellään?

Maahanmuuttoviraston eettinen ilmoituskanava on toteutettu puolueettoman ja ulkopuolisen kumppanin kanssa. 

Ilmoitus ja siihen sisältyvät henkilötiedot poistetaan määrätyn arkistointiajan kuluessa, kun tapaus on loppuun käsitelty. 

Yhteydenottokanavat muissa asioissa

Eettinen ilmoituskanava on tarkoitettu ainoastaan väärinkäytösten tai niiden epäilyjen ilmoittamiseen. Tahallisten, perättömien tai aihepiiriin kuulumattomien ilmoitusten tekeminen on kiellettyä. Muissa asioissa voit antaa palautetta