Hyppää sisältöön

Tilapäisen suojelun jatkaminen

Lakimuutos tilapäisen suojelun jatkamisesta tuli voimaan 30.12.2022. Jatkamme kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia lakimuutoksen perusteella 19.1.2023 alkaen. Lupia jatketaan 4.3.2024 asti. Sinun ei tarvitse itse hakea oleskelulupasi jatkamista.

Jatkossa myönnämme kaikki tilapäisen suojelun luvat 4.3.2024 asti. Tämän jälkeen EU-neuvosto voi tehdä jatkopäätöksen suojelun jatkamisesta vuodella. Jos suojelua jatketaan, Maahanmuuttovirasto kertoo mitä se tarkoittaa käytännössä.  

Saat Maahanmuuttovirastolta kirjeen, kun tilapäisen suojelun lupaasi on jatkettu

Kun olemme jatkaneet tilapäisen suojelun lupaasi, lähetämme sinulle kirjeen, jossa kerrotaan lupasi jatkamisesta ja oleskelulupakortista. Huolehdi, että vastaanottokeskuksella on oikea osoitteesi ja puhelinnumerosi.

Jos meillä on puhelinnumerosi, lähetämme sinulle myös tekstiviestin, jossa kerromme lupasi jatkamisesta. Saat tekstiviestin suomen ja englannin kielellä. Viestissä on myös linkki verkkosivullemme migri.fi/uk/timcasovij-zahist. Viestin lähettäjänä lukee Migri. Et voi vastata viestiin. 

Sinun ei ole pakko hakea uutta oleskelulupakorttia

Oleskelulupasi, nykyinen oleskelulupakorttisi ja työnteko-oikeutesi ovat voimassa 4.3.2024 asti ja oleskelet Suomessa laillisesti, vaikka et hakisi uutta korttia.

Jos kuitenkin haluat uuden kortin, voit hakea uutta oleskelulupakorttia. Uuteen korttiin on merkitty oleskelulupasi uusi voimassaoloaika. Uusi tilapäisen suojelun oleskelulupakortti on maksuton. Sinun ei tarvitse hankkia uutta valokuvaa. Tilaamme uuden kortin samalla valokuvalla, joka on aiemmassa tilapäisen suojelun oleskelulupakortissa.

Etsitkö tätä?

Tilapäisen suojelun oleskelulupakortti