Hyppää sisältöön
Tilapäinen suojelu

Tilapäisen suojelun jatkaminen 

Jatkamme kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia lakimuutoksen perusteella 19.1.2023 alkaen. Lupia jatketaan 4.3.2024 asti. Sinun ei tarvitse itse hakea oleskelulupasi jatkamista.

Jatkossa myönnämme kaikki tilapäisen suojelun luvat 4.3.2024 asti. 

Saat Maahanmuuttovirastolta kirjeen, kun tilapäisen suojelun lupaasi on jatkettu

Kun olemme jatkaneet tilapäisen suojelun lupaasi, lähetämme sinulle kirjeen, jossa kerrotaan lupasi jatkamisesta ja oleskelulupakortista. Huolehdi, että vastaanottokeskuksella on oikea osoitteesi ja puhelinnumerosi.

Jos meillä on puhelinnumerosi, lähetämme sinulle myös tekstiviestin, jossa kerromme lupasi jatkamisesta. Saat tekstiviestin suomen ja englannin kielellä. Viestissä on myös linkki verkkosivullemme migri.fi/uk/timcasovij-zahist. Viestin lähettäjänä lukee Migri. Et voi vastata viestiin.

Sinun ei ole pakko hakea uutta oleskelulupakorttia 

Oleskelulupasi ja nykyinen oleskelulupakorttisi ovat voimassa 4.3.2024 asti ja oleskelet Suomessa laillisesti, vaikka et hakisi uutta korttia. 

Jos kuitenkin haluat uuden kortin, voit hakea uutta oleskelulupakorttia 25.1.2023 alkaen. Uuteen korttiin on merkitty oleskelulupasi uusi voimassaoloaika. Et voi hakea uutta oleskelulupakorttia ennen 25.1.2023. Uusi tilapäisen suojelun oleskelulupakortti on maksuton. Et tarvitse uutta valokuvaa korttia varten. Sinun ei tarvitse hankkia uutta valokuvaa. Kortti tilataan samalla valokuvalla, joka on aiemmassa tilapäisen suojelun oleskelulupakortissa.