Hyppää sisältöön

Tilapäisen suojelun jatkaminen

Euroopan unionin neuvosto on 28.9.2023 päättänyt jatkaa tilapäistä suojelua 4.3.2025 asti. Jatkamme kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia 9.–16.2.2024. Lue asiakastiedote 19.1.2024 lupien jatkamisesta Jatkamme kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia 9.–16.2.2024.

Saat Maahanmuuttovirastolta kirjeen, kun tilapäisen suojelun lupaasi on jatkettu

Kun olemme jatkaneet tilapäisen suojelun lupaasi, lähetämme sinulle kirjeen, jossa kerrotaan lupasi jatkamisesta. Jos asut vielä vastaanottokeskuksessa, huolehdi, että vastaanottokeskuksella on oikea osoitteesi, puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Jos asut jo kunnassa, huolehdi, että Suomen väestötietojärjestelmässä on ajantasaiset yhteystietosi. Jos asuinosoitteesi Suomessa on muuttunut, ilmoita muutosta Digi- ja väestötietovirastoon: Ulkomaalaisen muutto Suomeen, Suomessa ja Suomesta (dvv.fi).

Jos meillä on puhelinnumerosi, lähetämme sinulle myös tekstiviestin, jossa kerromme lupasi jatkamisesta. Saat tekstiviestin suomen ja englannin kielellä. Viestissä on myös linkki verkkosivullemme migri.fi/uk/karta-posvidki-na-prozivanna. Viestin lähettäjänä lukee Migri. Et voi vastata viestiin.

Kun olemme jatkaneet tilapäisen suojelun oleskelulupaasi, sinun kannattaa hakea uutta oleskelulupakorttia

Voit hakea uutta korttia 17.2.2024 alkaen. Sinun kannattaa hakea uutta korttia verkkopalvelu Enter Finlandissa. Sinulla ei ole kuitenkaan kiire. Voit hakea uutta korttia missä vaiheessa tahansa niin kauan kuin tilapäisen suojelun oleskelulupasi on voimassa. Uuteen korttiin on merkitty oleskelulupasi uusi voimassaoloaika. Uusi tilapäisen suojelun oleskelulupakortti on maksuton. Katso ohjeet kortin tilaamiseen sivulta Tilapäisen suojelun oleskelulupakortti.

Etsitkö tätä?

Tilapäisen suojelun oleskelulupakortti