Hyppää sisältöön
Palvelut

Asiointi verkkopalvelussa

Käytä Enter Finlandia päätökseen asti
Liitteiden liittäminen
Maksukuitin tulostaminen
Miten alaikäisen hakemus tehdään verkossa?
Näitä et voi hakea Enter Finlandissa
Kun haet jatkolupaa verkossa, sinun ei välttämättä tarvitse käydä palvelupisteessä
Avustajien ja edustajien Enter Finland
Työnantajan Enter Finland
Lisätietoa

Voit hoitaa lähes kaikki Maahanmuuttoviraston lupa-asiasi verkkopalvelu  Enter Finlandissa.

Palvelu ohjaa sinua eteenpäin hakemuksen täyttämisessä. Sinun ei tarvitse tallentaa hakemusta erikseen, vaan se tallentuu automaattisesti taustalla.

Jos et ole varma siitä, millaisen luvan tarvitset, käytä apuna hakemusopasta.

Jos sinulla on Enter Finland -verkkopalveluun liittyvä tekninen ongelma, ota sähköpostilla yhteyttä tekniseen tukeen: [email protected]

Käytä Enter Finlandia päätökseen asti

Liitteiden liittäminen

Katso video Näin lisäät liitteitä Enter Finland -palvelussa

Käytä ensisijaisesti pdf-muodossa tallennettuja liitteitä. Voit käyttää myös seuraavia tiedostomuotoja: txt, rtf, jpg, png ja gif.

Kun olet täyttänyt hakemuksesi Enter Finlandissa, palvelu siirtää sinut ”Lisää liitteet” -välilehdelle. Sivulla on luettelo tarvittavista liitteistä. Voit liittää sivulla liitteet hakemukseesi.

Näin lisäät liitteet Enter Finlandissa:

Usean asiakirjan yhdistäminen yhdeksi tiedostoksi

Liitteen koon muuttaminen

Maksukuitin tulostaminen

Voit tulostaa kuitin Enter Finlandissa maksetusta käsittelymaksusta. Kuitti näkyy Enter Finlandissa sen jälkeen, kun olet lähettänyt ja maksanut hakemuksen. Löydät kuitin osiosta ”Lähettämäsi hakemus ja liitteet” tai erillisestä bannerista ”Tulosta vireilläolotodistus tai kuitti käsittelymaksusta”. Kun hakemukseesi on tehty päätös ja olet lukenut sen, asia siirtyy ”aiemmat hakemukset”-osioon. Voit tämän jälkeen tulostaa kuitin vielä vuoden sisällä siitä, kun olet lukenut päätöksen ensimmäisen kerran.

Saat kuitin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kuitti luodaan ja näytetään sillä kielellä, jonka olet valinnut Enter Finlandin kieleksi sillä hetkellä, kun avaat kuitin palvelussa ensimmäisen kerran.

Jos maksat tai olet jo maksanut hakemuksen palvelupisteessä tai edustustossa, saat erillisen kuitin kyseisestä asiointipaikasta. Maksun tiedot eivät tässä tapauksessa päivity vireilläolotodistukseen tai Enter Finlandiin. 

Miten alaikäisen hakemus tehdään verkossa?

  • Alle 18-vuotiaan lapsen puolesta hakemuksen tekee huoltaja.
  • Hakemuksen tekemiseen käytetään huoltajan käyttäjätiliä.
  • Jos lapsella on kaksi huoltajaa, valitse kumman huoltajan tiliä käytätte lapsen hakemuksen tekemiseen.
  • Vaikka et hakisi itsellesi oleskelulupaa verkossa, voit tehdä lapsesi hakemusta varten käyttäjätilin itsellesi.

Näitä et voi hakea Enter Finlandissa:

  • oleskelulupaa suomalaisen syntyperän perusteella
  • oleskelulupaa muulla perusteella
  • matkustusasiakirjoja
  • Schengen-viisumia
  • turvapaikkaa.

Kun haet jatkolupaa verkossa, sinun ei välttämättä tarvitse käydä palvelupisteessä

Sinun pitää tavallisesti käydä tunnistautumassa Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä, kun haet oleskelulupaa. 

Kun haet jatkolupaa Enter Finlandissa ja tunnistaudut vahvasti, voit mahdollisesti välttää palvelupisteessä käynnin. Lue lisää sivulta migri.fi/tunnistautuminen.

Avustajien ja edustajien Enter Finland

Avustajien ja edustajien Enter Finland on osa Maahanmuuttoviraston verkkopalvelua Enter Finlandia. Palvelu on tarkoitettu sinulle, joka olet hakijan asiamies, avustaja, edunvalvoja tai edustaja. Verkkopalvelun avulla asiakirjaliikenne on aiempaa tietoturvallisempaa ja nopeampaa. Palvelun avulla pyrimme tarjoamaan uuden asiakaspalvelukanavan myös turvapaikanhakuprosessiin, jossa ei aiemmin ole ollut mahdollisuutta verkkopalveluun.

Voit aktivoida palvelun missä vaiheessa tahansa hakemuksen jättämisestä siihen asti, kunnes asia on saanut lainvoiman. Palvelu sulkeutuu asiakkaan hakemuksen lainvoimaistuttua. Palvelu on tarkoitettu vain avustajille ja edustajille. Huomioithan, että yhdellä asiakkaalla voi olla vain yksi avustaja ja yksi edustaja kerrallaan palvelussa.

Voit aloittaa palvelun käytön kirjautumalla avustajien ja edustajien Enter Finlandiin osoitteessa enterfinland.fi. Palvelu ohjaa ensin Suomi.fi sivuille, jossa kirjaudut palveluun henkilökohtaisesti tunnistautumalla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Kun sinut on tunnistettu ja tili avattu, voit aloittaa palvelun käytön lähettämällä palvelun kautta valtakirjan tai ilmoituksen toimia asiakkaan puolesta. Kun Maahanmuuttovirasto on hyväksynyt valtakirjan, voit seurata asiakkaan hakemuksen tilaa, lähettää Migrille selvityksiä ja pyytää asian asiakirjoja. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löydät osoitteesta enterfinland.fi. Voit myös katsoa ohjevideon palvelun käytöstä.

Työnantajan Enter Finland

Työnantajan Enter Finlandissa voit seurata työntekijäsi oleskelulupahakemuksen tilaa, lähettää asiakirjoja ja maksaa käsittelymaksun työntekijäsi puolesta. Lue lisää sivulta migri.fi/tyonantajan-enter-finland.

Lisätietoa

Lue usein kysytyt kysymykset Enter Finlandin käytöstä.