Hyppää sisältöön
Palvelut

Enter Finland -verkkopalvelu

Enter Finland on Maahanmuuttoviraston verkkopalvelu, jossa voit hoitaa lähes kaikki Maahanmuuttoviraston lupa-asiat.

Jos et ole varma siitä, millaisen luvan tarvitset, käytä apuna hakemusopasta.

Enter Finland -palvelu ohjaa sinua eteenpäin hakemuksen täyttämisessä. Sinun ei tarvitse tallentaa hakemusta erikseen, vaan se tallentuu automaattisesti taustalla.

Jos sinulla on Enter Finland -verkkopalveluun liittyvä tekninen ongelma, ota yhteyttä tekniseen tukeen sähköpostitse: esupport@migri.fi.

Käytä Enter Finlandia päätökseen asti

Liitteiden liittäminen

Katso video Näin lisäät liitteitä Enter Finland -palvelussa

Käytä ensisijaisesti pdf-muodossa tallennettuja liitteitä. Voit käyttää myös seuraavia tiedostomuotoja: txt, rtf, jpg, png ja gif.

Kun olet täyttänyt hakemuksesi Enter Finlandissa, palvelu siirtää sinut ”Lisää liitteet” -välilehdelle. Sivulla on luettelo tarvittavista liitteistä. Voit liittää sivulla liitteet hakemukseesi.

Näin lisäät liitteet Enter Finlandissa:

Näin yhdistät monta asiakirjaa yhdeksi tiedostoksi

Liitteen koon muuttaminen

Maksukuitin tulostaminen

Voit tulostaa kuitin Enter Finlandissa maksetusta käsittelymaksusta. Kuitti näkyy Enter Finlandissa sen jälkeen, kun olet lähettänyt ja maksanut hakemuksen. Löydät kuitin osiosta ”Lähettämäsi hakemus ja liitteet” tai erillisestä bannerista ”Tulosta vireilläolotodistus tai kuitti käsittelymaksusta”. Kun hakemukseesi on tehty päätös ja olet lukenut sen, asia pysyy ”Hakemukset” -sivulla yhden kuukauden ajan. Sen jälkeen asia siirtyy ”aiemmat hakemukset”-osioon. Voit tämän jälkeen tulostaa kuitin vielä vuoden sisällä siitä, kun olet lukenut päätöksen ensimmäisen kerran.

Saat kuitin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kuitti luodaan ja näytetään sillä kielellä, jonka olet valinnut Enter Finlandin kieleksi sillä hetkellä, kun avaat kuitin palvelussa ensimmäisen kerran.

Jos maksat tai olet jo maksanut hakemuksen palvelupisteessä tai edustustossa, saat erillisen kuitin kyseisestä asiointipaikasta. Maksun tiedot eivät tässä tapauksessa päivity vireilläolotodistukseen tai Enter Finlandiin.

Päätös säilyy Enter Finlandissa vuoden ajan – tallenna ja tulosta päätös itsellesi

Kun olet saanut päätöksen Enter Finland -verkkopalveluun, tallenna ja tulosta päätös itsellesi. Voit tarvita päätöstä myöhemmin, kun asioit Suomen viranomaisten kanssa.

Päätös säilyy Enter Finlandissa vuoden sen jälkeen, kun olet avannut päätöksen ensimmäisen kerran. Kun vuosi on kulunut, päätös, hakemus ja sen liitteet poistuvat palvelusta tietosuojasyiden takia. Tämän jälkeen et voi enää tulostaa päätöstä verkkopalvelusta.

Miten tilaan todistuksen oleskeluoikeudestani, jos päätös on poistunut Enter Finlandista?

Voit pyytää Maahanmuuttovirastolta todistuksen siitä, että sinulla on oikeus oleskella Suomessa. Todistuspyynnön käsittelymaksu on 50 euroa.

Lue lisää sivulta Todistuspyyntö.

Miten alaikäisen hakemus tehdään verkossa?

  • Alle 18-vuotiaan lapsen puolesta hakemuksen tekee huoltaja.
  • Hakemuksen tekemiseen käytetään huoltajan käyttäjätiliä.
  • Jos lapsella on kaksi huoltajaa, valitse kumman huoltajan tiliä käytätte lapsen hakemuksen tekemiseen.
  • Vaikka et hakisi itsellesi oleskelulupaa verkossa, voit tehdä lapsesi hakemusta varten käyttäjätilin itsellesi.

Näitä et voi hakea Enter Finlandissa:

  • oleskelulupaa suomalaisen syntyperän perusteella
  • oleskelulupaa muulla perusteella
  • matkustusasiakirjoja
  • Schengen-viisumia
  • turvapaikkaa.

Kun haet jatkolupaa verkossa, sinun ei välttämättä tarvitse käydä palvelupisteessä

Sinun pitää tavallisesti käydä tunnistautumassa Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä, kun haet oleskelulupaa. 

Kun haet jatkolupaa Enter Finlandissa ja tunnistaudut vahvasti, voit mahdollisesti välttää palvelupisteessä käynnin. Lue lisää sivulta migri.fi/tunnistautuminen.

Avustajien ja edustajien Enter Finland

Avustajien ja edustajien Enter Finland on osa Maahanmuuttoviraston verkkopalvelua Enter Finlandia. Palvelu on tarkoitettu sinulle, joka olet hakijan asiamies, avustaja, edunvalvoja tai edustaja. Verkkopalvelun avulla asiakirjaliikenne on aiempaa tietoturvallisempaa ja nopeampaa. Palvelun avulla pyrimme tarjoamaan uuden asiakaspalvelukanavan myös turvapaikanhakuprosessiin, jossa ei aiemmin ole ollut mahdollisuutta verkkopalveluun.

Voit aktivoida palvelun missä vaiheessa tahansa hakemuksen jättämisestä siihen asti, kunnes asia on saanut lainvoiman. Palvelu sulkeutuu asiakkaan hakemuksen lainvoimaistuttua. Palvelu on tarkoitettu vain avustajille ja edustajille. Huomioithan, että yhdellä asiakkaalla voi olla vain yksi avustaja ja yksi edustaja kerrallaan palvelussa.

Voit aloittaa palvelun käytön kirjautumalla avustajien ja edustajien Enter Finlandiin osoitteessa enterfinland.fi. Palvelu ohjaa ensin Suomi.fi sivuille, jossa kirjaudut palveluun henkilökohtaisesti tunnistautumalla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Kun sinut on tunnistettu ja tili avattu, voit aloittaa palvelun käytön lähettämällä palvelun kautta valtakirjan tai ilmoituksen toimia asiakkaan puolesta. Kun Maahanmuuttovirasto on hyväksynyt valtakirjan, voit seurata asiakkaan hakemuksen tilaa, lähettää Migrille selvityksiä ja pyytää asian asiakirjoja. Tarkemmat ohjeet palvelun käyttöön löydät osoitteesta enterfinland.fi. Voit myös katsoa ohjevideon palvelun käytöstä.

Työnantajan Enter Finland

Työnantajan Enter Finlandissa voit seurata työntekijäsi oleskelulupahakemuksen tilaa, lähettää asiakirjoja ja maksaa käsittelymaksun työntekijäsi puolesta. Lue lisää sivulta migri.fi/tyonantajan-enter-finland.

Lisätietoa

Lue usein kysytyt kysymykset Enter Finlandin käytöstä.