Hyppää sisältöön

Jatkolupa työnteon perusteella

Oleskelulupa työn perusteella myönnetään yleensä työsuhteen ajaksi, mutta enintään neljäksi vuodeksi. Kun työsi jatkuvat, mutta oleskelulupasi voimassaolo on päättymässä, hae jatkolupaa.

Sinun pitää hakea jatkolupaa myös silloin

  • kun vaihdat työpaikkaa oleskelulupasi voimassaolon aikana ja uusi työpaikkasi on eri toimialalla kuin työpaikka, jonka perusteella edellinen oleskelulupasi on myönnetty
  • kun olet saanut toisen työpaikan sen työpaikan lisäksi, jonka perusteella sinulle on jo myönnetty lupa, joka on vielä voimassa.

Hae jatkolupaa noin 2 kuukautta ennen oleskelulupasi päättymistä

Lupaa kannattaa hakea aikaisintaan 2 kuukautta ennen nykyisen oleskeluluvan päättymistä. Älä hae jatkolupaa aikaisemmin, sillä emme voi arvioida luvan myöntämisen edellytyksiä.

Hae jatkolupaa Enter Finlandissa

Sinun kannattaa hakea jatkolupaa Enter Finlandissa. Jos et voi käyttää Enter Finlandia, voit käyttää samaa paperilomaketta, jolla hait ensimmäistä lupaa. Katso jatkolupasi edellytykset sinulle sopivalta hakemussivulta.

Jos haet jatkolupaa uuden työtehtävän perusteella, pitää sinun mahdollisesti hakea eri hakemuksella kuin edellistä oleskelulupaa hakiessasi. Käytä hakemusopasta, jos et tiedä, mikä on sinulle oikea hakemus.

Kun haet jatkolupaa Enter Finlandissa ja kirjaudut palveluun verkkopankkitunnuksilla, sinun ei tarvitse välttämättä käydä todistamassa henkilöllisyyttäsi ja jättämässä sormenjälkiäsi palvelupisteessä. Palvelu kertoo sinulle, tarvitseeko sinun asioida palvelupisteessä vai riittääkö pelkkä sähköinen tunnistautuminen.

Työnteko jatkolupahakemuksen käsittelyn aikana:

  • Jos uusi työtehtäväsi on eri toimialalla, et useimmiten saa jatkaa työntekoa hakemuksen käsittelyn aikana.
  • Jos työnantajasi pysyy samana, voit jatkaa työtä normaalisti, jos olet hakenut jatkolupaa ennen edellisen luvan päättymistä.
  • Jos teet jatkolupahakemuksen vasta sen jälkeen, kun oleskelulupasi voimassaolo on päättynyt, et saa jatkaa työntekoa.

Lue lisää työnteko-oikeudesta jatkoluvan käsittelyn aikana.

Kaikkiin oleskelulupiin ei voi saada jatkolupaa

Huomaa, että et voi saada jatkolupaa, jos ensimmäinen lupasi on myönnetty lupatyypin maksimikestolle seuraavissa oleskeluluvissa

Katso kyseessä olevalta oleskelulupahakemus-sivulta, miten pitkälle ajalle kyseinen lupa voidaan myöntää. Voit kuitenkin hakea jatkolupaa, jos sinulla on jokin muu peruste oleskella Suomessa.

Näin hakemus etenee, kun haet jatkolupaa työnteon perusteella

Yleiset liitteet

  • voimassaoleva passi, jonka Suomi hyväksyy (um.fi). Näytä passi, kun jätät oleskelulupahakemuksen
  • poliisin passikuvaohjeen mukainen passikuva tai valokuvaamon antama kuvatunnus
    • Kuva saa olla enintään 6 kuukautta vanha
  • värikopio passin henkilötietosivusta ja kaikista sivuista, joilla on merkintöjä