Hyppää sisältöön

Oleskelulupahakemus startup-yrittäjälle

Hae oleskelulupaa tällä hakemuksella, jos olet tulossa startup-yrittäjäksi Suomeen. Olet startup-yrittäjä, jos sinulla on nuori, kasvuhakuinen yritys tai olet perustamassa startup-yritystä.

Hae Startup-yrittäjän oleskelulupaa vasta sen jälkeen, kun olet saanut Business Finlandin myönteisen lausunnon. Lue lausunnosta lisää Business Finlandin sivuilta. Hae Business Finlandin lausuntoa Enter Finlandista. Riittää, että startup-tiimistä yksi hakee lausuntoa ja jakaa sen muille.

Jos et saa Business Finlandin myönteistä lausuntoa, voit hakea yrittäjän oleskelulupaa. Lue lisää siitä yrittäjän oleskeluluvasta.

Voit saada startup-yrittäjän ensimmäisen oleskeluluvan 2 vuodeksi. Toimeentulosi pitää olla turvattu koko oleskeluluvan keston ajan. 

 • Sähköisen hakemuksen odotettavissa oleva käsittelyaika

  1. lupa 14 päivää / jatkolupa 1-2 kuukautta

 • Paperisen hakemuksen odotettavissa oleva käsittelyaika

  1. lupa 1–2 kuukautta / jatkolupa 1-2 kuukautta

 • Sähköisen hakemuksen hinta

  1. lupa 350 € / jatkolupa 160 €

 • Paperihakemuksen hinta

  1. lupa 480 € / jatkolupa 430 €

Voit hakea tätä oleskelulupaa pikakaistalla ja saada oleskeluluvan kahdessa viikossa. Lue lisää sivulta Pikakaista.

Voit hakea d-viisumia yhtä aikaa oleskelulupasi kanssa. D-viisumilla voit saapua Suomeen heti, kun oleskelulupaasi on tehty myönteinen päätös ja olet saanut passiisi d-viisumitarran. Lue lisää d-viisumista.

Tee näin

Valmistaudu:

Täytä hakemus:

Työnteko-oikeus

Kun asut Suomessa startup-oleskeluluvalla, sinun pitää pääasiassa harjoittaa startup-yritystoimintaa. Voit kuitenkin tehdä myös muuta työtä startup-yrittäjän luvalla.  Jos haet jatkolupaa, tarkista työnteko-oikeutesi hakemuksen käsittelyn aikana.

Oleskelulupahakemus startup-yrittäjälle

Täytä sähköinen hakemus

Valmistaudu Suomessa elämiseen