Hyppää sisältöön

Varaa aika etukäteen palvelupisteeseen

Jos haet Suomessa

  • oleskelulupaa,
  • matkustusasiakirjaa,
  • kansalaisuutta,
  • EU-rekisteröintiä,

varaa aika palvelupisteeseen tunnistautumista tai hakemuksen jättämistä varten etukäteen ajanvarauspalvelussamme.

Ajanvarauspalvelun kautta voit varata ajan vain Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen Suomessa. Voit itse valita minkä kaupungin palvelupisteestä varaat ajan. Sen ei tarvitse sijaita asuinkunnassasi. Jos haet oleskelulupaa ulkomailla, katso edustustojen tiedot ulkoministeriön sivuilta.

Jos olet turvapaikanhakija, saat kutsun puhutteluun. Lue tarkemmin turvapaikanhakijan asioinnista.

Tarkista, että sinulla on kaikki tarvittava mukana, ennen kun saavut palvelupisteeseen. Lue ohjeet Näin asioit palvelupisteessä -sivulta.

Ajanvaraus toimii vain sähköisesti

Varaa aika ajanvarauspalvelussa. Puhelinasiakaspalvelu ei voi auttaa ajan varaamisessa. Et siis voi varata, muuttaa tai perua asiointiaikaa puhelimitse tai sähköpostitse.

Jos et pysty käyttämään ajanvarauspalvelua, tule asioimaan palvelupisteeseen vuoronumerolla ja varaamme sinulle ajan.

Ajan varaaminen usealle hakemukselle tai hakijalle

Jos jätät kaksi eri hakemusta, varaa kaksi aikaa. Jos olet tulossa hakemaan oleskelulupaa ja passia, riittää että varaat yhden ajan.

Jos olet hakemassa yhdessä puolisosi ja/tai lastesi kanssa, sinun pitää tehdä perheajanvaraus. Voit tehdä sen enintään kuudelle henkilölle. Jos hakijoita on enemmän, tee useampi varaus. Valitse ajanvarauksen palvelukategoria oman asiasi mukaan.

Jos haluat asioida yhdessä esimerkiksi opiskelu- tai työkavereidesi kanssa, teidän pitää jokaisen varata oma aika.

Varauksen tarkistaminen

Olet saanut varauksen yhteydessä varaustunnuksen ja pin-koodin, joilla pystyt tarkistamaan varaamasi ajan ajanvarauspalvelusta.

Palvelusta tulee sinulle muistutus varaamastasi ajasta

Sinulle tulee pari muistutusta varaamastasi ajasta sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä. Jos et ole saanut varausvahvistusta, olet todennäköisesti antanut väärän puhelinnumeron ja/tai sähköpostiosoitteen. Kun varaat ajan, tarkista, että antamasi sähköposti ja puhelinnumero ovat oikein, jotta viestit tulevat perille. Jos olet antanut väärän sähköpostin tai puhelinnumeron, saat korjattua varaustasi varauksen yhteydessä saamallasi varaustunnuksella ja pin-koodilla.

Myöhästyminen

Jos myöhästyt varaamastasi ajasta, menetät aikasi. Meidän on huolehdittava siitä, että kaikki asiakkaamme pääsevät ajoissa asioimaan. Lähde siis ajoissa liikkeelle!

Ajan tai syyn muuttaminen

Jos haluat vaihtaa aikaa, peru vanha aika ja varaa uusi. Peru vanha aika käyttämällä varaustunnustasi ja pin-koodia.

Jos haluat vaihtaa ajanvarauksen syytä, ei sinun tarvitse tehdä mitään. Kerro tiskillä oikea syy ja huolehdi, että sinulla on oikea hakemus täytettynä mukanasi. Huomioi, että jos vaihdat syytä, ei virkailijamme pysty perehtymään asiaasi etukäteen.

Ajan peruuttaminen

Jos et pääse varaamallesi ajalle, muista perua se ajanvarauspalvelussa. Peru vanha aika käyttämällä varaustunnustasi ja pin-koodia.

Jos haluat perua varauksesi, mutta et ole saanut varausvahvistusta, varaa uusi aika ajanvarauspalvelusta. Lähetä peruutettavasta ajasta sähköpostia osoitteeseen migri@migri.fi. Kerro viestissäsi syy, miksi et ole saanut aikaa peruttua ajanvarauspalvelussa. Emme pysty varaamaan uusia aikoja sähköpostitse.

Uusia aikoja tulee ajanvarauspalveluun tasaisesti

Jos haluamaasi aikaa ei löydy ajanvarauspalvelusta, katso löytyykö vapaita aikoja myöhemmin. Aikoja on yleensä tarjolla kolmeksi kuukaudeksi eteenpäin.

Vuoronumerot on tarkoitettu vain kiireisille asiakkaille

Asiasi on kiireellinen, jos et saa varattua sopivaa aikaa ajanvarauspalvelusta ja

  • oleskelulupasi voimassaolo on päättymässä seuraavan kahden kuukauden aikana tai
  • Suomen myöntämän passisi voimassaolo on päättymässä seuraavan kahden kuukauden aikana.

Jos tulet hoitamaan esimerkiksi kansalaisuusasiaa tai ei-kiireellistä oleskelulupa-asiaa vuoronumerolla, sinulle varataan tarvittaessa aika ajanvarauspalvelusta.

Jos tulet ilman ajanvarausta, varaudu siihen, että saatat joutua jonottamaan hyvinkin pitkään, etkä silti välttämättä pääse hoitamaan asiaasi saman päivän aikana.

Kun tulet asioimaan, muista että hakemuksen pitää olla täytettynä joko sähköisessä palvelussa tai paperisena. Hakemusta ei ehdi täyttää tiskillä asioinnin aikana.

Valikko