Hyppää sisältöön

Oleskelulupahakemus yrityksen sisäiseen siirtoon (ICT-oleskelulupa)

Hae oleskelulupaa tällä lomakkeella, jos

 • tulet Suomeen yrityksen tai yritysryhmän sisäisenä siirtona (ICT-oleskelulupa) johtajaksi, asiantuntijaksi tai harjoittelijaksi ja
 • sinulla on kyseisen tehtävän edellyttämä ammattipätevyys ja koulutus.

Lyhenne ICT tulee englannin kielen sanoista intra-corporate transfer, joka tarkoittaa yrityksen sisäistä siirtoa.

Jos olet asiantuntija tai johtaja, ICT-oleskelulupa tai -luvat voidaan myöntää kolmeksi vuodeksi. Jos tulet harjoittelijaksi, luvan kesto voi olla yksi vuosi.

Voit hakea ensimmäistä ICT-oleskelulupaa vain, jos asut EU:n ulkopuolella. Et voi hakea ensimmäistä ICT-oleskelulupaa Suomessa tai muussa EU-valtiossa. Voit hakea jatkolupaa tällä perusteella vain, jos oleskelet jo Suomessa ICT-oleskeluluvalla.

 • Odotettavissa oleva käsittelyaika

  1. lupa 2 viikkoa / jatkolupa 2 viikkoa

 • Sähköisen hakemuksen hinta

  1. lupa 380 € / jatkolupa 170 €

 • Paperihakemuksen hinta

  1. lupa 480 € / jatkolupa 430 €

Voit hakea asiantuntijan ja johtajan ICT-oleskelulupaa pikakaistalla ja saada oleskeluluvan kahdessa viikossa. Lue lisää sivulta Pikakaista.

Voit hakea d-viisumia yhtä aikaa oleskelulupasi kanssa, jos olet asiantuntija tai johtaja. D-viisumilla voit saapua Suomeen heti, kun oleskelulupaasi on tehty myönteinen päätös ja olet saanut passiisi d-viisumitarran. Lue lisää d-viisumista.

Tee näin

Valmistaudu:

Täytä hakemus:

Työnteko-oikeus

Kun asut Suomessa ICT-oleskeluluvalla, sinun pitää pääasiassa työskennellä oleskelulupasi mukaisissa työtehtävissä. Saat aloittaa työskentelyn vasta, kun lupa on myönnetty. Jos haet jatkolupaa, tarkista työnteko-oikeutesi hakemuksen käsittelyn aikana.

Hae ensimmäistä oleskelulupaa

Täytä sähköinen hakemus

Valmistaudu Suomessa elämiseen