Hyppää sisältöön

Työnantajan Enter Finland

Jos työntekijäsi hakee oleskelulupaa verkossa, voit täyttää työntekijän hakemukseen tiedot työstä ja yrityksestäsi Työnantajan Enter Finland -palvelussa. Voit myös maksaa hakemuksen työntekijän puolesta. Voit seurata työntekijäsi hakemuksen etenemistä suoraan Enter Finlandista, eikä sinun tarvitse jonottaa viraston puhelinpalveluun.

Jotta voimme olla varmoja, että sinulla on oikeus asioida Enter Finlandissa yrityksesi puolesta, käytämme Suomi.fi-sivuston Valtuudet-palvelua. 

Työnantajan Enter Finland -ohjevideolla (YouTube.com) neuvomme, miten Työnantajan Enter Finland -palveluun luodaan tili, miten palvelussa lisätään työehdot, tehdään työntekijäilmoitus, tehdään sertifiointihakemus ja miten seurataan hakemuksia. 

Vaiheet työnantajan Enter Finland -palvelussa

Tee näin:

Kuka voi asioida yrityksen puolesta työnantajan Enter Finlandissa?

Jotta voimme olla varmoja, että sinulla on oikeus asioida työnantajan Enter Finlandissa yrityksesi puolesta, käytämme Suomi.fi-sivuston Valtuudet-palvelua.

Kun haluat asioida yrityksesi puolesta, tarkistetaan oikeutesi Suomi.fi-valtuuksien avulla kaupparekisteristä, yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä, yhdistysrekisteristä tai valtuusrekisteristä (Suomi.fi-valtuuksissa annetut valtuudet).

Työntekijäilmoitus

Sinun pitää tehdä työntekijäilmoitus, jos palkkaat EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta työntekijän, jolla on jo voimassa oleva oleskelupa ja työnteko-oikeus. Jos työntekijäsi on vasta hakemassa oleskelulupaa, ja olet jo täyttänyt tai tulet täyttämään työehdot työntekijäsi oleskelulupahakemukseen, sinun ei tarvitse tehdä työntekijäilmoitusta.

Työntekijäilmoitus on TE-toimistolle toimitettava ilmoitus, joka lain mukaan pitää tehdä, jos otat palvelukseesi työntekijän EU:n ulkopuolelta. Lue lisää työntekijäilmoituksesta TE-palveluiden sivuilta.

Jos et voi käyttää työnantajan Enter Finlandia, toimita työntekijäilmoitus TE-toimistolle paperilomakkeella.

Voit kysyä neuvoa myös Kamu chatbotilta! Kamun löydät verkkosivujemme oikeasta alakulmasta. Kirjoita Kamun kommenttikenttään teksti ”Olen työnantaja” ja Kamu kertoo sinulle työnantajille tarkoitettuja ohjeita.