Hyppää sisältöön

Työnantajan Enter Finland

Jos työntekijäsi hakee oleskelulupaa verkossa, sinä voit täyttää työntekijän hakemukseen tiedot työstä ja yrityksestäsi työnantajan Enter Finland -palvelussa, sekä maksaa hakemuksen työntekijän puolesta. Voit seurata työntekijäsi hakemuksen etenemistä suoraan Enter Finlandista, eikä sinun tarvitse jonottaa viraston puhelinpalveluun.

Jotta voimme olla varmoja, että sinulla on oikeus asioida Enter Finlandissa yrityksesi puolesta, käytämme Suomi.fi-sivuston Valtuudet-palvelua.

Jos työntekijälläsi on useampi työnantaja, vain yksi heistä voi käyttää työnantajan Enter Finland -palvelua. Muiden työnantajien täytyy toimittaa tarvittavat tiedot paperiliitteinä.

Katso Työnantajan Enter Finland -webinaari, jossa kerromme muun muassa miksi kannattaa asioida verkossa, mitä työnantajan Enter Finlandissa voi tehdä ja mitkä ovat työnantajan ja työntekijän roolit oleskelulupaprosessissa.

Vaiheet työnantajan Enter Finland -palvelussa

Tee näin:

Työntekijäilmoitus

Sinun pitää tehdä työntekijäilmoitus, jos palkkaat EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta työntekijän, jolla on jo voimassa oleva oleskelupa ja työnteko-oikeus.

Työntekijäilmoitus TE-toimistolle toimitettava ilmoitus, joka lain mukaan pitää tehdä, jos otat palvelukseesi työntekijän EU:n ulkopuolelta. Lue lisää työntekijäilmoituksesta TE-palveluiden sivuilta.

Katso kohta Työnantajan Enter Finland -webinaarista, jossa kerrotaan, mistä työntekijäilmoitus löytyy työnantajan Enter Finlandista.

Jos et voi käyttää työnantajan Enter Finlandia, täytä TEM 0.54 -lomake ja toimita se TE-toimistolle.

Jos työntekijäsi on vasta hakemassa oleskelulupaa, ja olet jo täyttänyt tai tulet täyttämään työehdot työntekijäsi oleskelulupahakemukseen, sinun ei tarvitse tehdä työntekijäilmoitusta.

Työehtojen täyttäminen

Voit täyttää työehdot työntekijäsi hakemukseen työnantajan Enter Finlandissa

Katso Työnantajan Enter Finland -webinaarista, miten työehdot täytetään.

Jos työntekijäsi hakee työntekijän oleskelulupaa (TTOL), etkä voi käyttää työnantajan Enter Finlandia, voit toimittaa työehdot paperisella TEM 0.54-lomakkeella. 

Jos työntekijäsi hakee oleskelulupaa pikakaistalla, sinun pitää täyttää työehdot työnantajan Enter Finlandissa kahden päivän sisällä siitä, kun työntekijäsi on lähettänyt hakemuksensa. 

Jos olet kausityönantaja, katso ohjeet kausityöntekijän työehtojen täyttämiseen.

Tee näin:

Voit kysyä neuvoa myös Kamu chatbotilta! Kamun löydät verkkosivujemme oikeasta alakulmasta. Kirjoita Kamun kommenttikenttään teksti ”Olen työnantaja” ja Kamu kertoo sinulle työnantajille tarkoitettuja ohjeita.