Hyppää sisältöön

Työnantajan Enter Finland

Jos työntekijäsi hakee oleskelulupaa verkossa, sinä voit täydentää työntekijän hakemukseen tiedot työstä ja yrityksestäsi työnantajan Enter Finland-palvelussa, sekä maksaa hakemuksen työntekijän puolesta. 

Jotta voimme olla varmoja, että sinulla on oikeus asioida sähköisesti yrityksesi puolesta, käytämme Suomi.fi-sivuston Valtuudet-palvelua. 

Palvelua ei voi käyttää, jos hakemuksen perusteena on useita työsuhteita.

Kun avaat uuden tilin työnantajan Enter Finlandissa, et pääse seuraamaan työntekijäsi aiemmin vireille tulleita hakemuksia. 

Miten toimin, kun haluan käyttää työnantajan Enter Finlandia?

 1. Ennen kuin avaat tilin, hae valtuudet edustaa Suomi.fi-palvelussa yritystäsi tai yhdistystäsi. Valitse valtuus Työperäinen maahanmuutto. Lue ohjeet valtuuksien hakemisesta Suomi.fi-verkkosivuilta.
 2. Avaa tili työnantajan Enter Finlandissa.
 3. Voit täydentää osaltasi työntekijän hakemusta. Työntekijän pitää ensin antaa sinulle lupa täydentää hakemustaan. Työntekijältä pyydetään lupa hänen omassa Enter Finland -hakemuksessaan sivulla ”Tiedot työstä”.  
  • Sivulla on ensimmäisenä kohta, jossa pyydetään lupa siihen, että työntekijä jakaa hakemuksen työnantajalle. Kohdassa kerrotaan myös, mitä työnantajan pitää tehdä, jos hakemus jaetaan hänelle.
  • Kun työntekijä antaa sinulle työnantajana luvan täydentää hakemustaan, vaikuttaa valinta muun muassa hakemuksen liitteisiin.  Työntekijältä ei esimerkiksi vaadita enää TY6_plus-lomakkeen liittämistä hakemukseen liitteenä, koska voit työnantajana täydentää työehdot suoraan työnantajan Enter Finlandissa. Paperilomakkeita ei siis tarvita.
  • Työntekijä ilmoittaa hakemuksessa myös yrityksesi Y-tunnuksen, jonka avulla sinut yhdistetään myöhemmin työntekijän hakemukseen.

Työnantajan Enter Finlandissa voit

 • maksaa hakemuksen työntekijäsi puolesta.
 • liittää hakemukseen liitteitä työntekijäsi puolesta. Sinun ei tarvitse lähettää niitä työntekijälle.
 • seurata hakemuksen tilaa suoraan verkossa, eli sinun ei tarvitse jonottaa puhelinpalveluumme.
 • saada Maahanmuuttoviraston päätöksen ja työ- ja elinkeinotoimiston osapäätöksen tiedoksesi, jos työntekijäsi hakee työntekijän oleskelulupaa.
  • Muissa työperusteisissa oleskelulupahakemuksissa Maahanmuuttovirasto antaa päätöksen tiedoksi ainoastaan työntekijälle. Pystyt kuitenkin näkemään työnantajan Enter Finlandista, kun asiaan on tehty päätös, vaikka et voikaan nähdä varsinaista päätösasiakirjaa.
 • tehdä ulkomaalaislain edellyttämän työntekijäilmoituksen, jos otat palvelukseesi kolmannen maan kansalaisen.
 • ottaa vastaan täydennyspyyntöjä ja vastata niihin.

Työnantajan Enter Finlandissa et voi

 • täydentää samalla kertaa useamman työntekijän hakemusta. Jokaisen työntekijän hakemus pitää täydentää erikseen. Myöskään mahdollisia liitteitä ei voi liittää useamman työntekijän hakemukseen samalla kertaa.