Hyppää sisältöön

Migrissä töissä: Palveluasiantuntijan työssä jokainen päivä on erilainen

13.6.2024 14.20
Ulrika Westerlund:

Olen työskennellyt palveluasiantuntijana Maahanmuuttoviraston Raision palvelupisteessä tammikuusta 2017 lähtien. Minulla on pitkä kokemus valtion palveluksessa, sillä olen aiemmin työskennellyt useita vuosia poliisissa ja suojelupoliisissa.

Työtehtäviini palveluasiantuntijana kuuluu asiakaspalvelua sekä oleskelulupa-, matkustusasiakirja- ja oleskeluoikeuden rekisteröintihakemusten käsittelyä ja päätöksentekoa. Lisäksi vastaanotan kansalaisuushakemuksia ja -ilmoituksia, skannaan asiakirjoja ja hoidan postitusta. Työskentelen ajoittain myös Maarianhaminan palvelupisteessämme, mikä tuo mukavaa vaihtelua työhön. 

Asiakaspalvelutyö ei käy koskaan tylsäksi, ja se voi olla erittäin palkitsevaa. Työni on toisinaan myös haastavaa, etenkin jos asiakkaan kanssa ei ole yhteistä kieltä. Kohtaamme päivittäin monenlaisia ihmisiä eri maista ja kulttuureista, mikä tekee jokaisesta päivästä erilaisen. On erityisen palkitsevaa, kun voimme tarjota asiakkaillemme hyvää palvelua ja saada siitä heiltä kiitosta. Yksi työni parhaita puolia on myös se, että työasiat jäävät työpaikalle.

Migrissä parasta ovat kiinnostavat ja monipuoliset työtehtävät, ihanat työkaverit ja hyvä työilmapiiri. Plussaa ovat myös liukuva työaika ja etätyömahdollisuus sekä liikunta- ja kulttuurietu. Tällä hetkellä viihdyn erinomaisesti nykyisissä työtehtävissäni. Ne tarjoavat sopivasti haastetta, mikä pitää motivaation ja mielenkiinnon yllä. 

Tässä juttusarjassa eri alojen asiantuntijat kertovat työstään Maahanmuuttovirastossa. Ulrika Westerlund työskentelee palveluasiantuntijana lupa- ja kansalaisuusosastossa.

Uutishuoneen pääuutinen