Hyppää sisältöön

Pauliina Helminen aloittaa lupa- ja kansalaisuusyksikön johtajana

Julkaisuajankohta 29.1.2021 11.43

Maahanmuuttovirasto on nimittänyt uudeksi lupa- ja kansalaisuusyksikön johtajaksi oikeustieteen maisterin Pauliina Helmisen. Hän aloittaa virassa 1.2.2021.

Helmisellä on monipuolinen työkokemus maahanmuuttohallinnosta. Hän työskentelee tällä hetkellä virastossa lupa- ja kansalaisuusyksikössä vastuualueen johtajana. Helminen on työskennellyt Maahanmuuttovirastossa erilaisissa tehtävissä vuodesta 2000.

- Olen todella innoissani uudesta tehtävästä ja sen monimuotoisista haasteista. Yksikölle asetetut tavoitteet lähivuosille ovat kovia, ja pidän tärkeänä niiden tavoittelua yhdessä koko henkilöstön kanssa. Haluan vaikuttaa siihen, että toimintamme on mahdollisimman sujuvaa, asiakaslähtöistä ja laadukasta. sanoo Helminen.

Lupa- ja kansalaisuusyksikkö käsittelee muun muassa Suomeen työn, opiskelun ja perheen takia muuttavien oleskelulupahakemukset, kansalaisuushakemukset ja vastaa EU-kansalaisten ja heidän perheenjäsentensä oleskelun laillistamisesta. Lisäksi eri puolella Suomea toimivat yhdeksän palvelupistettä ovat osa yksikköä. Yksikössä työskentelee vuonna 2021 noin 390 henkilöä.

Lupa- ja kansalaisuusyksikön toiminnan kehittämisessä korostuu erityisesti automaation merkitys ja siihen liittyvien uudistusten läpivieminen. Maahanmuuttoviraston keskeisenä tavoitteena on saavuttaa yhden kuukauden käsittelyaika työperusteisissa oleskeluluvissa vuoteen 2023 mennessä sekä 2 viikon käsittelyaika erityisasiantuntijoiden, startup-yrittäjien ja heidän perheenjäsentensä luvissa vuoden 2021 aikana.

Lisätietoja medialle

Haastattelupyynnöt: Maahanmuuttoviraston viestintä, s-posti: media@migri.fi, puh. 0295 433 037

Lehdistötiedote