Hoppa till innehåll
Tillstånd och medborgarskap

För arbetsgivare

Om din arbetstagare inte är medborgare i ett EU- eller EES-land, måste han eller hon ansöka om uppehållstillstånd. Medborgare i EU- och EES-länderna har obegränsad rätt att arbeta, men de måste registrera sin uppehållsrätt

På denna sida hittar du information och anvisningar om anställning av arbetstagare från utlandet.

Du snabbar upp behandlingen av din arbetstagares ansökan när du fyller i anställningsvillkoren i Enter Finland för arbetsgivare

När din arbetstagare har skickat in sin ansökan på sitt eget konto i Enter Finland, kan du fylla i anställningsvillkoren för ansökan i Enter Finland för arbetsgivare.. Samtidigt kan du betala för arbetstagarens ansökan.

Om din arbetstagare skickar in sin ansökan i Enter Finland, kan vi utnyttja automation som gör behandlingen av ansökan smidigare och snabbare. Enter Finland är säker och pålitlig att använda. Det är ofta förmånligare att skicka in en webbansökan i Enter Finland än att lämna in en pappersansökan.

Din arbetstagare får mer information om Enter Finland på följande sidor:

Nyttiga länkar

Guiden för arbetstagare

Ska din arbetstagare ansöka om uppehållstillstånd för arbetstagare (TTOL)? Han eller hon kan få hjälp genom guiden för arbetstagare.

Infopaket: Arbete

I detta infopaket (pdf.) hittar du information om hur du ansöker om uppehållstillstånd på grund av arbete.

Du kan också be chattroboten Kamu om råd! Du hittar Kamu längst ner till höger på våra webbsidor. Skriv ”jag är arbetsgivare” i kommentarfältet under Kamu. Då ger Kamu dig råd som är avsedda för arbetsgivare.