Hyppää sisältöön

Aloitamme automaattisen jälkivalvonnan erityisasiantuntijoiden oleskelulupiin

Julkaisuajankohta 17.6.2024 10.33
Tiedote

Aloitamme 17.6.2024 erityisasiantuntijoiden oleskelulupien jälkivalvonnan. Jälkivalvonta tarkoittaa sitä, että selvitämme, täytätkö edelleen sinulle myönnetyn oleskeluluvan edellytykset.

Teemme automaattista jälkivalvontaa erityisasiantuntijoiden oleskelulupiin, jotka on myönnetty 1.1.2023 tai sen jälkeen.

Voimme tehdä automaattisia rekisteritarkastuksia kansallisiin rekistereihin, kuten Kelan, tulorekisterin (vero.fi) ja Oikeusrekisterikeskuksen (oikeusrekisterikeskus.fi) rekistereihin.
Rekisteritarkastusten avulla voimme arvioida, täytätkö edelleen luvan edellytykset. Katsomme esimerkiksi, että sinulle on maksettu sellaista palkkaa, jota luvan myöntäminen edellyttää.

Lue lisää erityisasiantuntijan oleskeluluvan edellytyksistä.

Jos harkitsemme oleskeluluvan peruuttamista, arvioimme tilanteen tapauskohtaisesti

Harkinnan tekee Maahanmuuttoviraston asiantuntija. Kysymme aina sinulta ja Suomessa asuvalta perheenjäsentäsi mielipidettä ennen kuin teemme päätöksen luvan peruuttamisesta. Lisätietoa oleskeluluvan peruuttamisharkinnasta löydät sivulta Luvan peruuttaminen.

Sinun ei siis tarvitse tehdä mitään tässä vaiheessa. Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme sinulta lisätietoja.

Miksi jälkivalvomme oleskelulupia?

Jälkivalvonta on tärkeää sisäisen turvallisuuden varmistamisessa, lupajärjestelmän väärinkäytösten estämisessä sekä laittoman maahantulon ja maassa oleskelun ehkäisemisessä. Jälkivalvonnan avulla voimme myös havaita työvoiman hyväksikäyttöä ja ihmiskauppaa. Olemme tehneet jälkivalvontaa eri lupiin vuodesta 2017 lähtien.

Lue lisää aiheesta

Tietoa jälkivalvonnasta

Usein kysytyt kysymykset jälkivalvonnasta