Hyppää sisältöön

Muutoksia Maahanmuuttoviraston käsittelymaksuihin 1.1.2024 alkaen

Julkaisuajankohta 29.12.2023 11.04
Tiedote

Osa Maahanmuuttoviraston käsittelymaksuista muuttuu 1.1.2024. Käsittelymaksut perustuvat sisäministeriön asetukseen.

Tee hakemus edullisemmin verkossa

Sinun kannattaa tehdä hakemus verkossa Enter Finland -palvelussa. Verkossa hakeminen on lähes kaikissa tapauksissa edullisempaa kuin paperihakemuksella hakeminen. Enter Finland on myös nopein tapa asioida. Voit seurata hakemuksesi käsittelyä Enter Finland -tililläsi sekä täydentää sitä tarvittaessa helposti ja nopeasti.

Esimerkkejä hintojen muutoksista:

  • Pysyvälle oleskeluluvalle on jatkossa erilliset käsittelymaksut riippuen siitä, teetkö hakemuksen verkossa Enter Finlandissa vai paperilomakkeella. Verkossa jätetyn pysyvän oleskeluluvan hakemuksen käsittelymaksu on jatkossa 220 euroa. Paperisen hakemuksen käsittelymaksu on 270 euroa. Hinta oli ennen 160 euroa sekä paperi- että verkkohakemukselle.
  • Verkossa jätetyn kansalaisuushakemuksen käsittelymaksu on jatkossa 490 euroa. Hinta oli ennen 460 euroa.
  • Verkossa jätetyn työntekijän ensimmäisen oleskelulupahakemuksen (TTOL) käsittelymaksu on jatkossa 540 euroa. Hinta oli ennen 490 euroa. 
  • Verkossa jätetyn jatkolupahakemuksen käsittelymaksu on jatkossa 170 euroa. Hinta oli ennen 160 euroa. 
  • Oleskelulupakortin uusimiselle on jatkossa erilliset käsittelymaksut riippuen siitä, oletko tehnyt hakemuksen etukäteen verkossa vai haetko uutta korttia palvelupisteessä ilman etukäteen täytettyä hakemusta. Verkossa tehdyn hakemuksen käsittelymaksu on jatkossa 60 euroa. Ilman verkossa tehtyä hakemusta käsittelymaksu on 75 euroa. Aiemmin hinta oli 54 euroa molemmissa tapauksissa.

Katso kaikki käsittelymaksut sivulta Käsittelymaksut ja maksaminen.

Jos hakemuksesi tulee vireille viimeistään 31.12.2023, maksat siitä vuonna 2023 voimassa olleen käsittelymaksun.

Asiakastiedote