Valikko

Muutokset hakemukseen ja yhteystietojen muuttaminen

Ilmoita kaikista hakemukseesi vaikuttavista muutoksista Maahanmuuttovirastoon. Kerro esimerkiksi, jos menet naimisiin tai saat lapsen.

Kerro muutoksista suomen-, ruotsin- tai englanninkielisellä kirjallisella ilmoituksella. Ilmoitus voi olla vapaamuotoinen, mutta sinun on päivättävä ja allekirjoitettava se.

Toimita lisäselvitykset sähköiseen asiointiin tai postitse

  • Jos olet tehnyt hakemuksesi sähköisen asioinnin kautta, kirjaudu palveluun ja lähetä lisäselvitykset sitä kautta. Kun olet valinnut sähköisen asioinnin, sinun pitää käyttää sitä koko hakemusprosessisi ajan.
  • Jos olet tehnyt hakemuksesi paperilomakkeella, suosittelemme, että lähetät lisäselvityksesi postitse.
  • Jos kuitenkin haluat tuoda asiakirjasi henkilökohtaisesti, voit tehdä sen Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen tai toimipisteeseen sen aukioloaikana. Laita asiakirjasi kirjekuoreen ja pudota se postilaatikkoon.

Nopeutat asiakirjojesi liittämistä asiaasi, kun täytät lisäselvityksen mukaan lähetelomakkeen, jossa kerrotaan asiasi tunnistetiedot. Merkitsethän lähetelomakkeeseen asiakasnumeron ja asian diaarinumeron asiakirjojen liittämisen nopeuttamiseksi.

Voit luottaa siihen, että asiakirjasi päätyvät hakemuksesi liitteiksi ilman, että tarkistat sen jälkikäteen puhelimitse.

Lähetä Maahanmuuttovirastoon vain sellaiset lisäselvitykset, jotka haluat liittää meidän käsittelemäämme asiaan. Lähetä muiden viranomaisten, kuten poliisin pyytämät asiakirjat suoraan heille.

Ilmoita virastoon, jos yhteystietosi muuttuvat

Jos yhteystietosi muuttuvat hakemuksen käsittelyn aikana, ilmoita muutoksista heti Maahanmuuttovirastoon.

Jos olet jättänyt hakemuksesi sähköisesti, muuta yhteystietosi sähköisessä Enter Finland -asiointipalvelussa.

Jos olet jättänyt hakemuksesi paperisena, ilmoita muuttuneista yhteystiedoista lomakkeella. Lähetät lomake virastoon postitse tai tuo se Maahanmuuttoviraston toimipisteeseen tai palvelupisteeseen sen aukioloaikana. Laita lomake kirjekuoreen ja pudota se postilaatikkoon.

Kanssahakijana olevan lapsen on täydennettävä kansalaisuushakemusta, kun hän täyttää 18

Kun kansalaisuushakemuksessa kanssahakijana oleva lapsi täyttää 18 vuotta eikä hakemukseen ole tehty vielä päätöstä, hänen on täydennettävä kansalaisuushakemus itseään koskevaksi.

Täydentäminen tarkoittaa sitä, että kanssahakija täyttää kansalaisuushakemuslomakkeen KAN_1. Täytetty hakemus tulee toimittaa Maahanmuuttovirastoon, esimerkiksi postitse.

Maahanmuuttovirasto lähettää täysi-ikäiseksi tulleelle kanssahakijalle kirjeen, jossa häntä kehotetaan täydentämään hakemus itseään koskevaksi. Kirjeessä annetaan määräaika, jonka kuluessa täydentäminen on maksutonta.