Hyppää sisältöön

Espoon vastaanottokeskuksen karanteeni on päättynyt

Julkaisuajankohta 15.5.2020 11.38
Tiedote

Espoon kaupungin tartuntatautiyksikkö asetti Espoon vastaanottokeskuksen karanteeniin koronavirustartuntojen takia 30.4.2020. Karanteeni päättyy tänään 15.5.

Koko vastaanottokeskuksen henkilökunta ja yli 300 keskuksessa asuvista turvapaikanhakijoista on tähän mennessä testattu. Tähän mennessä tartuntoja on todettu 128 asiakkaalla. Heistä 100 on jo todettu terveeksi. 

Tartunnan saaneet asiakkaat ovat edelleen eristyksissä, kunnes heidät on todettu terveiksi. Tartunnasta parantuneet asiakkaat ovat voineet liikkua vapaasti myös keskuksen ulkopuolella karanteenin aikana. 

Luona Oy vastaa Espoon vastaanottokeskuksen operatiivisesta toiminnasta ja käytännön järjestelyistä. Luona tekee yhteistyötä Maahanmuuttoviraston ja terveysviranomaisten kanssa.

Suurin osa tartunnoista Uudellamaalla

Vastaanottokeskusten asiakkailla on todettu tähän mennessä yhteensä noin 147 koronavirustartuntaa. Heistä noin 105 on jo todettu terveiksi. Suurin osa tartunnoista on Uudellamaalla. 

Suurin osa tartunnan saaneista asiakkaista on lieväoireisia tai oireettomia. Vastaanottokeskusten asiakkaita ei ole sairaalahoidossa koronaviruksen takia.

- Vastaanottojärjestelmässä on pandemiasta selvitty toistaiseksi hyvin. Toisaalta moninaisilla ennaltaehkäisemistoimenpiteillä on vastaanottokeskuksissa pystytty estämään taudin leviäminen, ja toisaalta Espoossa on pystytty erittäin haastavassa tilanteessa suojaamaan riskiryhmään kuuluvat, säilyttämään keskuksen toimintakyky ja turvaamaan asiakkaiden kriittiset palvelut. Tästä suuri kiitos koko vastaanottokentälle! sanoo vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen.

Maahanmuuttoviraston tehtävä on ohjata, suunnitella ja valvoa vastaanottokeskustoimintaa Suomessa. Keskuksia ylläpitävät esimerkiksi yritykset, kunnat ja järjestöt. Maahanmuuttovirasto vastaa kahdesta valtion vastaanottokeskuksesta Oulussa ja Joutsenossa sekä ylläpitää säilöönottoyksiköitä Helsingissä ja Joutsenossa.

Lisätietoja medialle

  • Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja, Pekka Nuutinen, puh. 0295 433 037, etunimi.sukunimi@migri.fi
  • Luonan liiketoimintajohtaja Suvi Salonen, puh. 040 528 5779, etunimi.sukunimi@luona.fi