Hyppää sisältöön

Jatkamme kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia 9.-16.2.2024

Julkaisuajankohta 19.1.2024 14.11
Tiedote

Jatkamme kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia 4.3.2025 asti.

Saat meiltä kirjeen, kun olemme jatkaneet tilapäisen suojelun lupaasi. Jos meillä on puhelinnumerosi, saat meiltä myös tekstiviestin, jossa kerromme lupasi jatkamisesta. Tekstiviesti on suomen ja englannin kielellä. Viestissä on myös linkki verkkosivullemme migri.fi/uk/karta-posvidki-na-prozivanna. Et voi vastata viestiin.

Kun olemme jatkaneet tilapäisen suojelun oleskelulupaasi, sinun kannattaa hakea uutta oleskelulupakorttia

Voit hakea uutta korttia 17.2.2024 alkaen. Sinulla ei ole kuitenkaan kiire. Voit hakea uutta korttia missä vaiheessa tahansa niin kauan kuin tilapäisen suojelun oleskelulupasi on voimassa. Uuteen korttiin on merkitty oleskelulupasi uusi voimassaoloaika. Uusi tilapäisen suojelun oleskelulupakortti on maksuton.

Sinun kannattaa hakea uutta oleskelulupakorttia Enter Finland -verkkopalvelussa

Saat uuden kortin nopeimmin, kun haet sitä Enter Finland -verkkopalvelussa

Uusi oleskelulupakortti helpottaa merkittävästi oleskeluasi ja asioidesi hoitamista Suomessa

Sinun kannattaa hakea uutta oleskelulupakorttia, koska 

  • uudella kortilla sinun on helpompi todistaa, että oleskelulupasi on voimassa, oleskelet Suomessa laillisesti ja työnteko-oikeutesi on voimassa. 
  • uusi kortti helpottaa myös matkustamistasi muualla Euroopassa.
  • muun muassa Suomen viranomaiset, pankit, työnantajat, terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelujen tarjoajat sekä esimerkiksi lasten koulut ja päiväkodit voivat tarkistaa luotettavasti, että oleskelulupasi on voimassa.

Oleskelet Suomessa laillisesti, vaikka et hakisi uutta korttia

Kaikki tilapäisen suojelun perusteella myönnetyt oleskelulupakortit ovat voimassa, vaikka niissä olisi päättymispäivämäärä 4.3.2023 tai 4.3.2024. Myös työnteko-oikeutesi tilapäisen suojelun perusteella on voimassa 4.3.2025 asti. 

Uusi kortti on kuitenkin aina varmin tapa todistaa, että oleskelulupasi ja työnteko-oikeutesi ovat voimassa ja sinulla on oikeus oleskella Suomessa. 

 

Päivitetty 22.1.2024:

  • Lisätty ukrainan käännös kieliversioihin.