Hyppää sisältöön

Majoittuminen yksityismajoitukseen

Voit halutessasi järjestää majoituksesi itse. Jos asut yksityismajoituksessa esimerkiksi sukulaisten, puolison tai tuttavien luona, olet silti kirjoilla jossakin vastaanottokeskuksessa. Saat siitä vastaanottokeskuksesta sinulle kuuluvat vastaanottopalvelut, kuten terveydenhuollon ja vastaanottorahan.

Ilmoita yksityismajoituksesta vastaanottokeskukseen

Jos haluat asua yksityismajoituksessa, sinun pitää ilmoittaa kirjallisesti osoitteesi ja näyttää vuokrasopimus tai muu selvitys yksityismajoituksesta sille vastaanottokeskukselle, jonka asiakkaaksi sinut on rekisteröity. Osoitteen ilmoittaminen ja vuokrasopimuksen tai selvityksen esittäminen ovat edellytys muiden vastaanottopalvelujen saamiselle. Sinun tulee asua ilmoittamassasi osoitteessa.

Muista aina pitää yhteyttä vastaanottokeskukseen:

  • Säilytä yhteys siihen vastaanottokeskukseen, johon olet rekisteröitynyt. Vastaanottokeskuksesta saat vastaanottopalveluiden lisäksi paljon tärkeää tietoa ja ohjeita.
  • Ilmoita vastaanottokeskukselle aina, jos yhteys- ja osoitetietosi muuttuvat. Toimita samalla uusi vuokrasopimus tai muu selvitys yksityismajoituksesta. On erittäin tärkeää, että vastaanottokeskus tavoittaa sinut aina tarvittaessa. Ajankohtaisten yhteystietojen esittäminen on edellytys vastaanottopalvelujen saamiselle. Jos sinua ei yrityksistä huolimatta tavoiteta, voidaan tulkita, että olet kadonnut ja turvapaikkahakemuksesi raukeaa.

Seuraa myös Maahanmuuttoviraston asiakastiedotteita, joissa kerrotaan turvapaikanhakijoita tai vastaanottokeskuksia koskevista muutoksista.