Hyppää sisältöön

Uusintahakemus

Uusintahakemus on turvapaikkahakemus, jonka voit tehdä, kun olet saanut lainvoimaisen päätöksen edelliseen hakemukseesi. Jos sinulla on vielä mahdollisuus valittaa edellisestä päätöksestä, päätöksesi ei ole lainvoimainen.

Uusintahakemuksen tekeminen

Uusintahakemus pitää tehdä heti, kun siihen on peruste tai tarve. Voit tehdä uusintahakemuksen poliisille tai rajatarkastusviranomaiselle. Kerro heti uudet perusteesi hakemukselle ja anna samalla myös mahdolliset lisäselvitykset. Tämä on tärkeää, koska näiden tietojen perusteella Maahanmuuttovirasto tekee alustavan selvityksen siitä, tutkitaanko uusi hakemuksesi. 

Esitä uudet selvitykset ja perusteet heti, koska Maahanmuuttovirasto arvioi niiden perusteella, pidetäänkö sinulle uutta puhuttelua. Älä odota sitä, että voisit esittää lisäselvitykset ja perusteet Maahanmuuttoviraston puhuttelussa.

Sinulla pitää olla myös jokin syy sille, miksi et ole aikaisemmin kertonut uusia perusteita. Syyn pitää olla sellainen, ettet ole itse voinut vaikuttaa siihen.

Jos sinulla on uusintahakemus vireillä, tarkista työnteko-oikeuteen liittyvät asiat.

Uusintahakemuksen käsittely

Maahanmuuttovirasto tekee alustavan tutkinnan jokaisesta uusintahakemuksesta.

Maahanmuuttovirasto tutkii antamasi perusteet ja päättää, pidetäänkö sinulle uusi puhuttelu vai pystytäänkö sinulle antamaan päätös ilman puhuttelua.