Hyppää sisältöön

Hallitusohjelman muutokset eivät astu heti voimaan, vaan ne ovat vasta suunnitelmia – Löydät ajankohtaisimmat tiedot aina verkkosivuiltamme

Julkaisuajankohta 22.6.2023 11.00
Tiedote

Saamme tällä hetkellä paljon kysymyksiä liittyen hallitusohjelmaan. Hallitusohjelma on poliittinen suunnitelma, jossa sovitaan hallituksen tavoitteet ja tärkeimmät tehtävät. Mahdolliset muutokset eivät astu heti voimaan, vaan niiden valmistelu vie aikaa. Muutosten aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Maahanmuuttovirasto ei valmistele lakeja, eikä päätä lakien voimaantulosta. Suomen eduskunta päättää laeista. 

Mitään muutoksia ei ole vielä tapahtunut. Meillä ei ole vielä tietoa mahdollisten tulevien muutosten vaikutuksista jo lähetettyihin hakemuksiin tai uusiin hakemuksiin. Olemme tarvittaessa yhteydessä sinuun, jos muutokset koskevat hakemustasi.

Ymmärrämme, että nämä mahdolliset muutokset voivat herättää epävarmuutta ja kysymyksiä. Kerromme mahdollisista muutoksista, kun niistä saadaan tarkempaa tietoa. Ajankohtaisimman tiedon löydät aina verkkosivuiltamme.

Ministeriöt toteuttavat hallitusohjelmaa, valmistelevat lakeja ja vievät eteenpäin uudistuksia. Jos haluat saada lisätietoja uudistuksista, voit seurata säädösvalmistelua ja kehittämishankkeita valtioneuvoston verkkosivuilla (vain suomeksi ja ruotsiksi, valtioneuvosto.fi). Maahanmuuttovirasto toimii sisäministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön ohjauksessa.

Kieliversiot:

Päivitetty 3.7.2023: Lisätty ukrainan, venäjän, ranskan, espanjan ja kurmandzi-kurdin käännökset kieliversioihin.

Päivitetty 4.7.2023: Lisätty somalian, sorani-kurdin, farsin, darin ja arabian käännökset kieliversioihin.