Hyppää sisältöön

Kausityöntekijä voi vaihtaa työnantajaa aiempaa sujuvammin 17.6.2021 alkaen

Julkaisuajankohta 17.6.2021 8.26
Tiedote

Jos kausityöntekijä aikoo työskennellä uudelle työnantajalle kausityölupansa voimassaolon aikana, hänen ei tarvitse enää hakea uutta oleskelulupaa. Hän voi hakea työnantajan lisäämistä.

Kun kausityöntekijä hakee työnantajan lisäämistä, hän voi aloittaa työnteon uudelle työnantajalle heti, kun hän on lähettänyt hakemuksen vaadituilla tiedoilla ja liittänyt pakolliset liitteet. Hänen ei tarvitse odottaa Maahanmuuttoviraston päätöstä. Lue tarkemmat ohjeet työnantajan lisäämisestä.

Kausityöntekijä voi työskennellä uudelle työnantajalle niin pitkään, kuin hänen kausityölupansa on voimassa. Jos kausityöntekijän työ kestää pidempään kuin hänen nykyisen kausityölupansa voimassaoloaika, hänen pitää hakea uutta oleskelulupaa. 

Työnantajan lisäämistä voi hakea 17.6.2021 alkaen, jolloin uusi kausityölaki astuu voimaan. 

Kausityölain uudistus 

Kaikkia kausityölain tuomia uudistuksia ei voida toteuttaa vielä 17.6. lähtien. Tämä johtuu siitä, että lakiuudistukset vaativat järjestelmien kehitystä. Järjestelmien uudistukset valmistuvat ensi vuonna.

Kausityölain uudistus muuttaa myös seuraavia asioita:

 • Työnantaja voi ilmoittaa usean työntekijän työehdot samalla kertaa.
  • Jos työntekijöitä koskevat samat työehdot, riittää, että työnantaja ilmoittaa työehdot työnantajan Enter Finlandissa yhden kerran. 
  • Ilmoittaminen on mahdollista vuonna 2022, kun tekninen järjestelmä valmistuu. Toistaiseksi työnantajan pitää ilmoittaa jokaisen työntekijän työehdot työnantajan Enter Finlandissa erikseen. 
 • Kausityöntekijän paluu aiemman työnantajan palvelukseen.
  • Kausityöntekijän ei tarvitse täyttää kaikkia kohtia hakulomakkeesta, kun hän palaa aiemman työnantajan palvelukseen. 
  • Lomakkeen kohtien jättäminen tyhjiksi on mahdollista Enter Finlandissa vuonna 2022. Tiedotamme heti, kun tiedämme tarkemman aikataulun. Hakemus kannattaa kuitenkin jättää Enter Finlandissa, koska se maksaa vähemmän ja hakemuksen käsittely on nopeampaa kuin paperihakemuksen. 
  • Paperilomakkeessa on mahdollista jättää tiettyjä kohtia tyhjiksi 17.6.2021 alkaen. Lue tarkemmat ohjeet kausityöntekijälle, joka palaa aiemman työnantajan palvelukseen

Kieliversiot

Ukrainan- ja venäjänkieliset versiot lisätään tiedotteeseen myöhemmin.

Päivitetty 1.7.2021: Lisätty venäjän käännös kieliversioihin.

Asiakastiedote