Hyppää sisältöön

Osan jatkoluvan hakijoista ei tarvitse enää käydä tunnistautumassa palvelupisteessä

15.10.2018 11.47
Tiedote

Jos olet hakenut jatkolupaa Enter Finland -palvelussa, sinun ei tarvitse välttämättä käydä tunnistamassa henkilöllisyyttäsi ja jättämässä sormenjälkiäsi palvelupisteessä.

Testaamme sähköistä tunnistautumista, koska haluamme kehittää verkossa asioinnista entistä sujuvampaa.

Kun olet jättänyt hakemuksen Enter Finlandissa, palvelu kertoo sinulle, tarvitseeko sinun asioida palvelupisteessä. Ilmoitus näkyy sinulle heti, kun olet lähettänyt hakemuksesi. Lue se huolellisesti ja toimi siinä olevien ohjeiden mukaan.

Muutos ei toistaiseksi koske kaikkia jatkolupaa hakevia

Kokeiluun valitaan automatiikan avulla satunnaisesti täysi-ikäisiä hakijoita, jotka ovat maksaneet hakemuksensa sähköisesti ja tunnistautuneet vahvasti Enter Finlandissa. Hakemuksessa on myös oltava kaikki vaadittavat tiedot ja liitteet, sekä sähköinen passikuvatunnus.

Vahva sähköinen tunnistautuminen tarkoittaa, että todennat henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla, kansalaisvarmenteella tai mobiilivarmenteella. Jos haluat mahdollisuuden osallistua kokeiluun, mutta et ole tunnistautunut vahvasti, voit muuttaa Enter Finland -tilisi vahvasti tunnistetuksi tiliksi menemällä päävalikon kohtaan "Omat tiedot". Aukeavalla sivulla on viimeisenä "Vaihda tunnistautumistavaksi vahva todentaminen"-vaihtoehto. Jos sinulla ei ole vielä Enter Finland -tiliä, valitse palvelun etusivulta "Kirjaudu sisään" ja valitse vasemmanpuolinen tai ylin vaihtoehto.

Mahdollinen asiointitarve selviää sinulle aina vasta hakemuksen jättämisen jälkeen. Jos sinun ei tarvitse asioida palvelupisteessä, mutta olet jo varannut ajan asioinnille, muista peruuttaa se. Virasto voi aina pyytää sinua asioimaan palvelupisteessä myös jälkikäteen.

Lue lisää: