Hoppa till innehåll

En del av dem som ansöker om fortsatt tillstånd behöver inte längre besöka ett serviceställe för identifiering

15.10.2018 11.47
Pressmeddelande

Om du har ansökt om fortsatt tillstånd i tjänsten Enter Finland behöver du inte nödvändigtvis besöka ett serviceställe för att bestyrka din identitet och lämna fingeravtryck.

Vi testar elektronisk identifiering eftersom vi vill göra det allt smidigare att sköta ärenden på webben.

När du har lämnat in din ansökan i Enter Finland meddelar tjänsten om du måste besöka ett serviceställe. Du ser meddelandet genast när du har skickat iväg din ansökan. Läs det noggrant och följ anvisningarna där.

Ändringen gäller tillsvidare inte alla som ansöker om fortsatt tillstånd

En automatisk process väljer slumpvis ut myndiga sökanden till experimentet bland dem som har betalat sin ansökan elektroniskt och identifierat sig med stark identifiering i Enter Finland. Ansökan ska också innehålla alla nödvändiga uppgifter och bilagor samt en elektronisk passfotokod.

Stark elektronisk identifiering innebär att du autentiserar din identitet med nätbankskoder, medborgarcertifikat eller mobilcertifikat. Om du vill ha en möjlighet att delta i experimentet, men inte har identifierat dig med stark identifiering, kan du ändra status i ditt Enter Finland-konto till stark identifiering genom att i huvudmenyn gå till "Mitt konto". På sidan du kommer till är det sista alternativet "Byt identifieringssättet till stark autentisering". Har du ännu inte ett Enter Finland-konto väljer du "Logga in" på tjänstens ingångssida och sedan alternativet till vänster eller högst upp.

Information om huruvida du måste besöka ett serviceställe får du först efter att du lämnat in ansökan. Om du inte behöver besöka ett serviceställe men redan har bokat tid där bör du komma ihåg att avboka tiden. Det är alltid möjligt att Migrationsverket ber dig besöka ett serviceställe i efterhand.

Läs mer:

Viimeisimmät