Hyppää sisältöön

Ukrainasta paennut: Oletko hakemassa tai oletko jo hakenut tilapäistä suojelua Suomessa? Voit aloittaa työnteon nyt entistä aikaisemmin

Julkaisuajankohta 8.4.2022 15.44
Tiedote

Sinun ei tarvitse enää odottaa päätöstä, jotta voit alkaa tehdä töitä ja opiskella. Työnteko-oikeutesi alkaa jatkossa siitä, kun rekisteröit hakemuksen poliisilla tai rajaviranomaisella.

Poliisi tai rajaviranomainen tulostaa sinulle rekisteröinnin yhteydessä todistuksen, jolla voit todistaa, että sinulla on oikeus tehdä töitä. Voit tehdä töitä ilman rajoituksia, eli millä tahansa alalla.

Jos olet jo hakenut tilapäistä suojelua, mutta et ole saanut todistusta poliisilta tai rajaviranomaiselta,

voimme lähettää todistuksen sinulle sähköpostilla. Lähetä pyyntö todistuksesta osoitteeseen migri@migri.fi. 

Jos sinulla ei ole vielä työpaikkaa ja et tarvitse todistusta, voit odottaa päätöstä. Päätöksessä ja oleskelulupakortissa on tieto työnteko-oikeudesta. Tällä hetkellä tilapäisen suojelun hakemuksen käsittelyaika-arvio on noin 2 viikkoa. Saat päätöksen tilapäisen suojelun hakemukseesi postitse noin kolmen viikon päästä siitä, kun olet rekisteröinyt hakemuksen poliisilla tai rajaviranomaisella.

Päivitämme ohjeitamme

Päivitämme parhaillaan tähän asiaan liittyviä ohjeita, jotka löytyvät verkkosivuiltamme migri.fi/ukraina. Ohjeita ei saada heti päivitettyä, koska käännöksissä kestää muutama päivä. Tässä tiedotteessa kerrottu tieto on siten ajantasaisin tieto työnteko-oikeuden alkamisesta.

Lisätietoa

Tilapäinen suojelu