Päätöksen odottaminen

Kun sinulle on pidetty turvapaikkapuhuttelu, hakemuksesi siirtyy ensin käsittelyjonoon ja myöhemmin päätöksentekijän käsiteltäväksi.

Voit katsoa hakemuksesi odotettavissa olevan käsittelyajan käsittelyaikalaskurista.

Hakemusten käsittelyaika vaihtelee kunkin hakijan tilanteesta riippuen. Saattaa olla, että sinun kanssasi samaan aikaan Suomeen saapunut henkilö saa päätöksen ennen sinua. Se on normaalia, odota päätöstäsi rauhassa. Maahanmuuttovirasto ottaa sinuun yhteyttä, jos hakemuksestasi puuttuu jotakin.

Turvapaikanhakijaa koskevat asiat ovat lain mukaan salassa pidettäviä. Niistä voidaan antaa tietoja ainoastaan hakijalle itselleen tai hänen lailliselle edustajalleen. Salassapidon tarkoitus on suojella hakijan yksityisyyttä ja turvallisuutta. Emme voi sähköpostissa varmistua viestin lähettäjän henkilöllisyydestä. Sen vuoksi emme voi sähköpostitse vastata turvapaikkahakemusta koskeviin viesteihin ja antaa tietoa siitä, onko henkilö, jota tiedustelu koskee, Maahanmuuttoviraston asiakas tai voidaanko salassa pidettäviä tietoja antaa. Jos lähetät sähköpostilla tiedustelun koskien omaa turvapaikkahakemustasi, vastaamme sinulle henkilökohtaisesti kirjeellä osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut Maahanmuuttovirastoon. Jos sinulla on oikeudellinen avustaja, voit myös pyytää häneltä apua tiedustelun tekemiseen.

Hakemuksen käsittelyn ajan saat asua vastaanottokeskuksessa tai yksityismajoituksessa.

Lue lisätietoa kohdasta arki vastaanottokeskuksessa.

Katso video päätöksen odottamisesta.