Hyppää sisältöön

Oletko tulossa Suomeen töihin tai opiskelemaan? Katso uusista oppaista, miten haet oleskelulupaa Suomeen

Julkaisuajankohta 15.12.2022 9.54
Tiedote

Uusilla työntekijöiden ja opiskelijoiden oppailla oleskeluluvan hakeminen on helpompaa, kun löydät juuri sinua koskevan tiedon.

Saat oppaasta apua, jos olet hakemassa ensimmäistä opiskelijan oleskelulupaa tai ensimmäistä työntekijän oleskelulupaa (TTOL). 

Kun vastaat kysymyksiin, opas luo sinulle ohjeet oleskeluluvan hakemiseen ja muistilistan liitteistä. 

Opas ohjaa sinua myös kotikunnan ja henkilötunnuksen hakemisessa sekä perhesuhteiden rekisteröimisessä. Opas on tehty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Testaa uusia työntekijöiden ja opiskelijoiden oppaita!

Oppaat on tehty sinun avuksesi. Vastauksiasi ei tallenneta.

Oppaat on tehty yhteistyössä Maahanmuuttoviraston, Työ- ja elinkeinotoimistojen, korkeakoulujen, Business Finlandin,  Digi- ja väestötietoviraston,  Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja elinkeinotoimistojen kehittämis-  ja hallintokeskuksen, Uudenmaan Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen, Aluehallintoviraston, Opetushallituksen, Ulkoministeriön, Työ- ja elinkeinoministeriön ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Maahanmuuttoviraston sivuilta löydät myös hakemusoppaan, joka auttaa sinua valitsemaan, millaisen luvan tarvitset. Opiskelijan ja työntekijän oppaat taas kertovat tarkemmin, mitä kannattaa huomioida, kun haet oleskelulupaa.