Hyppää sisältöön

Rikosseuraamuslaitoksen ja Maahanmuuttoviraston asiakkaiden vanhojen maksukorttien varojen siirtoa selvitetään

Julkaisuajankohta 2.5.2024 10.00
Tiedote

Rikosseuraamuslaitokselle ja Maahanmuuttovirastolle maksukortteja toimittanut PFS-yritys on asetettu selvitystilaan, ja suljetuille korteille jääneiden varojen siirtoa selvitetään. Rikosseuraamuslaitoksen ja Maahanmuuttoviraston sopimukset PFS:n kanssa ovat päättyneet ja kaikki vanhat kortit on suljettu 30.11.2023 mennessä. Virastoilla on käytössä uusi korttitoimittaja, jonka korttien toimintaan PFS:n tilanne ei vaikuta.

Rikosseuraamuslaitoksen vangeilla ja Maahanmuuttoviraston asiakkailla on ollut aiemmin käytössään maksukortteja tarjoavan PFS:n prepaid-maksukortti, jolle on voitu maksaa muun muassa vastaanottorahaa, etuuksia, toimintarahaa ja palkkaa sekä muita kortinhaltijalle siirrettäviä varoja.

PFS on asetettu oikeuden päätöksellä selvitystilaan 13.2.2024 ja pesänselvittäjät on asetettu konsulttiyhtiö Interpath Irelandista. 

Suljetuille korteille on jäänyt niiden kortinhaltijoiden varoja, jotka eivät ole nostaneet varojansa ennen korttien sulkeutumista tai vaihtaneet maksukorttia ajoissa uuden korttitoimittajan korttiin. Kaikki PFS:n hallussa olevat varat on suojattu Euroopan yhteisöjen sähköisen rahan säännösten 2011 velvoitteiden mukaisesti. 

PFS:n selvitystilan vuoksi suljetuille korteille jääneiden varojen siirrot kortinhaltijoiden tileille viivästyvät Maahanmuuttovirastosta ja Rikosseuraamuslaitoksesta riippumattomista syistä. Virastot selvittävät varojen siirtoa selvitysmiesten kanssa. Varat pyritään siirtämään asiakkaille mahdollisimman pian. 

Maahanmuuttovirasto on suoraan yhteydessä asiakkaisiin, joita asia koskee ja antaa heille ohjeistusta. 

Rikosseuraamuslaitos on omalta osaltaan turvannut maksuliikenteen niiden vankien osalta, jotka ovat olleet Rikosseuraamuslaitoksen asiakkaana korttien sulkeutumisaikaan 30.11.2023.

Lisätietoa medialle

  • tulosalueen johtaja Olli Snellman, Maahanmuuttovirasto, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi, puh. 0295 433 037
  • yksikönpäällikkö Sanna Kekkonen, Rikosseuraamuslaitos, s-posti: sanna.a.kekkonen@om.fi,  puh. 0295 688 438
Lehdistötiedote