Hyppää sisältöön

Haetko oleskelulupaa työnteon perusteella tai oletko työnantaja? Näin ulkomaalaislaki muuttuu 23.2.2023 alkaen

Julkaisuajankohta 22.2.2023 16.50
Tiedote

Ulkomaalaislain 5. luku uudistuu 23.2.2023. Lakiuudistuksilla on vaikutuksia erityisesti työn perusteella oleskelulupaa hakeviin sekä työnantajiin.

Uuden lain mukaisia lupia myönnetään 23.2. alkaen. Hakemukset, joihin ei ennen tätä ole tehty päätöstä, käsitellään uuden lain mukaan. Päivitämme verkkosivujen ohjeet ja linkit 23.2. päivän aikana.

Lue alta, miten lakiuudistukset vaikuttavat sinuun.

Jos haet oleskelulupaa työnteon perusteella

Hakemuksesi käsitellään heti uuden lain mukaisesti.

  • Tarkista, että täytät oleskelulupasi edellytykset hakemussivulta. Jos näet, että jokin olennainen tieto puuttuu, voit lisätä se hakemukseesi heti, jos lähetit hakemuksesi Enter Finlandissa. Lisää hakemukseesi tietoa kohdassa ”Lähetä lisätietoa”.
  • Työnantajasi pitää jatkossa täyttää työehdot hakemukseesi. Hakemuksesi käsittely alkaa vasta, kun siihen on täytetty työehdot. Pyydä työnantajaasi täyttämään työehdot työnantajan Enter Finlandissa tai toimittamaan sinulle paperinen Työehdot-lomake.

Jos et ole varma mikä on sinulle oikea hakemus, käytä hakemusopasta.

Jos olet työnantaja

Löydät kaikki työnantajille suunnatut sivut verkkosivuiltamme kohdasta Työnantajalle.

Muut muutokset

Jotkin 5. luvun lakimuutokset vaikuttavat myös muihin oleskelulupatyyppeihin

  • Passin voimassaoloaika ei vaikuta sinulle myönnettävän luvan pituuteen. Esimerkiksi opiskelijat voivat saada oleskeluluvan koko opintojensa ajaksi suoraan. Huomioi, että sinulla pitää kuitenkin aina olla voimassa oleva passi.

Lue lisää