Hyppää sisältöön

Haitko jatkolupaa tai uutta oleskelulupakorttia Enter Finlandissa ja vältit palvelupisteessä käynnin?

Julkaisuajankohta 5.6.2023 12.57
Tiedote

Hakemuksesi käsittely aloitetaan tällä hetkellä noin kolmen viikon sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksesi Enter Finlandissa.

Saat viestin, kun hakemuksesi käsittely on alkanut

Kun olet lähettänyt jatkolupa-, oleskelulupakortti- tai oleskelukorttihakemuksesi, Enter Finland ilmoittaa, tarvitseeko sinun käydä palvelupisteessä vai ei. Jos käyntiä palvelupisteessä ei tarvita, aloitamme hakemuksesi käsittelyn ja teemme siihen päätöksen mahdollisimman pian. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Käsittelemme hakemuksia saapumisjärjestyksessä.

Kun hakemuksesi käsittely on alkanut, saat meiltä viestin ja näet Enter Finlandissa hakemuksesi diaarinumeron. Voit sen jälkeen tulostaa halutessasi vireilläolotodistuksen Enter Finlandin kautta. 

Jos tarvitsemme lisätietoa, olemme sinuun yhteydessä

Kokonaan verkossa asioivien asiakkaiden määrä on kasvanut ja olemme saaneet paljon hakemuksia, joissa palvelupisteessä käyntiä ei tarvita. Saat tiedon noin kolmen viikon päästä siitä, kun lähetät hakemuksesi Enter Finlandissa, että hakemuksesi käsittely alkaa. Olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme hakemukseesi lisätietoja. Voit siis odottaa rauhassa.

Soitto Maahanmuuttoviraston puhelinpalveluun ei nopeuta hakemuksesi käsittelyä. Sinun ei myöskään kannata varata aikaa palvelupisteeseen. Aikaasi säästyy, ja päätös valmistuu yleensä nopeammin, kun voit asioida kokonaan verkossa.

Tuhannet asiakkaat ovat välttäneet palvelupisteessä käynnin

Vuonna 2022 yli 10 000 asiakasta vältti käynnin Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä. Kun asioit kokonaan verkossa, säästät aikaasi. Lisäksi hakemuksiin, joissa palvelupisteessä käyntiä ei vaadita, on mahdollista tehdä päätös keskimääräistä nopeammin. Tavoitteenamme on lisätä niiden asiakkaiden määrää, jotka voivat asioida kokonaan verkossa.

Lue verkkosivuiltamme lisää siitä, kuinka voit todistaa henkilöllisyytesi verkossa ja välttää palvelupisteessä käynnin.