Hyppää sisältöön

Kausityöhakemusten käsittelyssä huomioidaan työn alkamisajankohta

Julkaisuajankohta 12.3.2021 14.47
Tiedote

Käsittelemme kausityöntekijöiden hakemukset siinä järjestyksessä, milloin ne on jätetty. Huomioimme kuitenkin töiden alkamisajankohdan.  

Pyrimme käsittelemään samalle työnantajalle tehdyt hakemukset samanaikaisesti. Kausityöhakemusten lainmukainen käsittelyaika on 3 kuukautta. 

Hakemuksen käsittelyä voi seurata helposti verkossa:  

  • Kun kausityöntekijä hakee lupaa Enter Finlandissa, hän voi seurata hakemuksen käsittelyn etenemistä verkkopalvelussa. 
  • Jos kausityöntekijä hakee kausityöoleskelulupaa, hän voi kysyä hakemuksensa käsittelytilannetta Kamu chatbotilta Migri.fi-sivuilla. Kamu tarkistaa hakemuksen edistymisen niiden hakemusten joukossa, joilla on sama asiatyyppi ja käsittelyperuste. Lisätietoa Kamun käsittelyaikatoiminnosta löytyy sivulta migri.fi/chat.
  • Päivitämme kausityöhakemusten käsittelytilannetta joka viikko jonotiedotteella. Tiedote julkaistaan verkkosivuillamme osoitteessa migri.fi/asiakastiedotteet.

Voimme antaa päätöksen tiedoksi vain hakijalle. Kausityöntekijän työnantaja voi nähdä työnantajan Enter Finlandista, milloin hakemukseen on tehty päätös, vaikka hän ei voikaan nähdä varsinaista päätöstä. 

Emme poikkeuksellisesti vastaa kausityöhakemuksia koskeviin tilannetiedusteluihin  

Jos hakemuksen käsittelyssä ei ole ongelmia, emme vastaa hakemusta koskeviin tilannetiedusteluihin. Maahanmuuttovirastoon tulee päivittäin kymmeniä tilannetiedusteluja, joihin vastaaminen vie paljon aikaa päätöstenteolta. 

Tällä haluamme varmistaa, että kausityöntekijä pääsee aloittamaan työt ajallaan. 

Enter Finlandin käyttö nopeuttaa hakemuksen käsittelyä

Kausityöntekijän kannattaa hakea kausityölupaa hyvissä ajoin Enter Finlandissa, koska verkossa hakeminen on nopeampaa ja edullisempaa. Enter Finlandissa jätetyn hakemuksen käsittelymaksu on 75 €, kun taas paperihakemuksen käsittelymaksu on 175 €. Hakuohjeet löytyvät verkkosivuiltamme: migri.fi/kausityo

Työnantaja voi täydentää työntekijän hakemusta työnantajan Enter Finland -verkkopalvelussa. Tällöin hakemuksen käsittelyaika lyhenee ja työntekijä saa päätöksen nopeammin. 

Lisätietoa työnantajan Enter Finlandista kausityönantajille löytyy asiakastiedotteesta: Työnantaja: Onko yritykseesi tulossa kausityöntekijöitä? Voit nopeuttaa päätöksentekoa Enter Finlandissa

Lisätietoa

Eri kielillä laaditut asiakasohjeet ja linkit asiakastiedotteisiin löytyvät sivulta migri.fi/asiakasohjeet-kausityontekijoille

Kausityönantajille suunnattu osio Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta löytyy sivulta migri.fi/kausityontekijan-tyonantajalle

Verkkosivuiltamme saa tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista hakemusten käsittelyyn: migri.fi/koronavirus.  

Kieliversiot

Ukrainankielinen versio lisätään tiedotteeseen myöhemmin.

Päivitetty 16.3.2021: Lisätty ukrainan käännös kieliversioihin.

Asiakastiedote