Hyppää sisältöön

Lähetä lisätiedot hakemukseesi Enter Finland -verkkopalvelussa tai salattuna sähköpostina Maahanmuuttoviraston Securemail-palvelun kautta

Julkaisuajankohta 16.11.2023 15.15
Tiedote

Suosittelemme, että käytät Maahanmuuttoviraston Enter Finland -verkkopalvelua hakemukseesi liittyvissä asioissa aina, kun se on mahdollista. Jos et voi käyttää Enter Finlandia, käytä viestien lähettämiseen Maahanmuuttoviraston Securemail-palvelua, joka salaa viestisi.

Jos olet lähettänyt hakemuksesi Enter Finland -palvelussa ja haluat täydentää sitä, lähetä myös lisätiedot ja mahdolliset liitteet Enter Finlandin kautta. Enter Finlandissa lähetetyt viestit saapuvat nopeasti, luotettavasti ja turvallisesti perille.

Enter Finlandissa voit seurata hakemuksesi etenemistä. Saat palveluun myös tiedon päätöksestä.

Näin lähetät lisätiedot hakemukseesi Enter Finland -palvelussa

Jos olet saanut täydennyspyynnön:

  1. Valitse Enter Finlandin etusivulla ”Hakemukseni” ja ”Lue täydennyspyyntö”.
  2. Valitse ”Vastaa täydennyspyyntöön”.
  3. Kirjoita viesti ja lisää mahdolliset liitteet.
  4. Paina ”Lähetä”.

Jos et ole saanut täydennyspyyntöä, mutta haluat täydentää hakemustasi:

  1. Valitse Enter Finlandin etusivulla ”Lähetä lisätietoa”. Valitse hakemus, johon haluat lähettää lisätietoja.
  2. Kirjoita viesti ja lisää mahdolliset liitteet.
  3. Paina ”Lähetä”.

Jos lähetät sähköpostia, käytä Securemail-palvelua

Käytä Maahanmuuttoviraston Securemail-palvelua (securemail.migri.fi), jos lähetät meille sähköpostia. Näin viestisi saapuu luotettavasti ja turvallisesti perille. 

  • Katso ohjeet Securemail-palvelun käyttöön sivulta Yhteystiedot.

Jos et käytä Maahanmuuttoviraston Securemail-palvelua, viestisi voi jäädä roskapostisuodattimeen eikä saavu perille Maahanmuuttovirastoon. Olemme havainneet, että pilvipohjaisista sähköpostipalveluista lähetetyt viestit eivät saavu luotettavasti perille. Pilvipohjaisia sähköpostipalveluita ovat esimerkiksi Gmail ja Microsoft365. Jos lähetät sähköpostia ilman Securemail-palvelua ja viestisi saapuu perille, saat automaattisen vastaanottokuittauksen.

Älä käytä muita salauspalveluja. Emme pysty avaamaan viestejä, jotka on salattu muilla kuin Maahanmuuttoviraston Securemail-palvelulla. Jos siis käytät muuta salauspalvelua, katsomme, että viestisi ei ole saapunut perille. 

Lain mukaan olet itse vastuussa sähköpostiviestisi saapumisesta perille Maahanmuuttovirastoon.

Huomioi, että sähköpostiviestien lukemisessa ja niihin vastaamisessa voi olla viivettä. Lähetä viestisi vain kerran – näin nopeutat viestien käsittelyä. Käsittelemme viestit saapumisjärjestyksessä.

Lue lisää: