Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto on jatkanut kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia 4.3.2024 asti – kaikki tilapäisen suojelun oleskelulupakortit ovat voimassa siihen asti

Julkaisuajankohta 30.3.2023 15.45
Tiedote

Maahanmuuttovirasto on jatkanut kaikkia tilapäisen suojelun oleskelulupia 4.3.2024 asti. Tilapäinen suojelu on tarkoitettu Ukrainasta sotaa pakeneville henkilöille. Asiakkaan ei tarvitse erikseen hakea oleskeluluvan jatkamista tai uutta oleskelulupakorttia.

Jatkossa myönnämme kaikki tilapäisen suojelun oleskeluluvat 4.3.2024 asti.

Tilapäisen suojelun perusteella myönnetyt oleskelulupakortit ovat voimassa 4.3.2024 asti

Kaikki tilapäisen suojelun perusteelle myönnetyt oleskelulupakortit ovat voimassa 4.3.2024 asti, vaikka kortin päivämäärä olisi vanhentunut. Tilapäistä suojelua saaneiden ei tarvitse hakea uutta oleskelulupakorttia ja he oleskelevat Suomessa laillisesti, vaikka heidän oleskelulupakorteissaan on vanhentunut päivämäärä.

Myös tilapäistä suojelua saaneiden työnteko-oikeus voimassa 4.3.2024 asti, vaikka kortin päivämäärä olisi vanhentunut.

Jos asiakas kuitenkin haluaa uuden oleskelulupakortin, hän voi hakea sitä Maahanmuuttovirastosta. Lue lisää verkkosivultamme Tilapäisen suojelun jatkaminen.

Mistä tunnistat tilapäisen suojelun perusteella myönnetyn oleskelulupakortin?

Oleskelulupakorttiin on merkitty tieto työnteko-oikeudesta eli ulkomaalaislain pykälä, johon työnteko-oikeus perustuu. Voit erottaa tilapäisen suojelun oleskelulupakortin muista oleskelulupakorteista työnteko-oikeusmerkinnän perusteella. Tilapäisen suojelun asiakkaan oleskelulupakortissa merkintä on UlkL 78 § 3 mom. 3 k. tai UlkL 81 a § 1 mom. 3 k. Nämä pykälät koskevat vain asiakkaita, joilla on tilapäisen suojelun oleskelulupa.