Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto ottaa käyttöön automaattisen jälkivalvonnan erityisasiantuntijoiden oleskelulupiin

Julkaisuajankohta 17.6.2024 10.34
Tiedote

Erityisasiantuntijoiden oleskelulupien automaattinen jälkivalvonta alkaa 17.6.2024. Automaattisella jälkivalvonnalla tarkastetaan, täyttävätkö erityisasiantuntijat yhä heille myönnetyn luvan edellytykset. Jälkivalvonta koskee erityisasiantuntijan oleskelulupia, jotka on myönnetty 1.1.2023 alkaen.

Erityisasiantuntijan oleskeluluvan voi saada henkilö, joka tulee Suomeen työskentelemään erityisosaamista vaativiin asiantuntijatehtäviin ja täyttää muut luvan edellytykset. Valvonnassa tarkastetaan oleskeluluvan keskeisimpiä edellytyksiä. Virasto valvoo esimerkiksi, onko erityisasiantuntijalle maksettu toimeentuloedellytyksen mukaista palkkaa.

– Automaatio mahdollistaa sujuvamman luvan myöntämisen erityisasiantuntijoille ja samalla pystymme valvomaan väärinkäytöksiä entistä tehokkaammin. Saamme jälkivalvonnan kautta myös tietoa, jolla voimme kehittää lupien käsittelyä, kertoo lupa- ja kansalaisuusosaston johtaja Pauliina Helminen.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt jälkivalvontaa vuodesta 2017 lähtien. Automaattinen jälkivalvonta on käytössä myös opiskelijoiden ja startup-yrittäjien oleskeluluvissa. Jälkivalvonnan laajentaminen työperusteisiin lupiin on osa työperäisen hyväksikäytön vastaista toimenpideohjelmaa.

Lisätietoja medialle

 

Euroopan unionin osarahoittama.

Lehdistötiedote