Hyppää sisältöön

Uudet videot kertovat turvapaikanhakijoille perustietoa turvapaikkaprosessista

Julkaisuajankohta 22.1.2020 12.15
Tiedote

Maahanmuuttovirasto on tehnyt turvapaikanhakijoille videoita turvapaikkaprosessin eri vaiheista. Videoiden tarkoituksena on selittää turvapaikanhakijalle turvapaikkaprosessi mahdollisimman yksinkertaisesti ja ymmärrettävästi.

Tutustu videoihin Maahanmuuttoviraston Youtube-kanavalla

Löydät seuraavat videot Maahanmuuttoviraston Youtube-kanavalta:  

Voit kysyä lisätietoja videoista vastaanottokeskuksesi työntekijöiltä.

Videot on tehty osana ONE-hanketta. Hankkeen tarkoituksena on varmistaa, että turvapaikanhakijat saavat hyvin tietoa turvapaikkaprosessista sekä heidän oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan prosessissa. ONE-hanke on saanut hanketukea turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastolta (AMIF).

Hankkeessa on tehty videoiden lisäksi myös Tietoa turvapaikanhakijalle-esite, jossa kerrotaan perustietoa turvapaikanhakemisesta. Poliisi tai rajavartioviranomainen antaa esitteen sinulle, kun haet turvapaikkaa. Löydät esitteen myös Maahanmuuttoviraston verkkosivuilta.

Materiaalit on tehty yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa

Hankkeessa haluttiin tehdä materiaaleista mahdollisimman asiakaslähtöisiä. Tästä syystä materiaalit tehtiin yhdessä turvapaikanhakijoiden ja vastaanottokeskusten työntekijöiden kanssa.

Videot on käännetty turvapaikanhakijoiden yleisimmille kielille: arabiaksi, dariksi, englanniksi, persiaksi, somaliksi, soraniksi, turkiksi ja venäjäksi. Esite on saatavilla näiden kielten lisäksi myös albaniaksi, espanjaksi, kurmandziksi, ranskaksi ja ruotsiksi