Hoppa till innehåll

Nya videor ger asylsökande grundläggande information om asylprocessen

22.1.2020 12.15
Pressmeddelande

Migrationsverket har framställt videor för asylsökande om olika skeden i asylprocessen. Syftet med videorna är att förklara asylprocessen så enkelt och förståeligt som möjligt för den asylsökande.

Se videorna på Migrationsverkets Youtube-kanal

Följande videor finns på Migrationsverkets Youtube-kanal:  

Du får mer information om videorna av anställda på din förläggning.

Videorna har producerats som en del av ONE-projektet. Syftet med projektet är att säkerställa att asylsökande får tillräcklig information om asylprocessen och om sina rättigheter och skyldigheter i processen. ONE-projektet har fått projektstöd från Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF).

Utöver videorna har man i projektet även framställt broschyren Information till asylsökande som innehåller grundläggande information om asylansökan. Polisen eller gränsbevakningsmyndigheten ger dig broschyren när du söker asyl. Broschyren finns även på Migrationsverkets webbplats.

Materialet har tagits fram tillsammans med asylsökande

I projektet ville man göra materialet så kundorienterat som möjligt. Därför utarbetades materialet i samarbete med asylsökande och anställda på förläggningarna.
Videorna har översatts till de vanligaste asylspråken: arabiska, dari, engelska, persiska, somaliska, turkiska och ryska. Utöver dessa språk finns broschyren även på albanska, spanska, kurmanji, franska och svenska.

Viimeisimmät