Hyppää sisältöön

Haetko oleskelulupaa, EU-rekisteröintiä tai kansalaisuutta? Tarkista Kamu chatbotilta, miten hakemuksesi edistyy!

Julkaisuajankohta 8.12.2020 10.32
Tiedote

Maahanmuuttoviraston chatbot Kamu kertoo sinulle nyt hakemuksesi sijainnin päätöstä odottavien hakemusten jonossa. Kamu tarkistaa hakemuksesi edistymisen niiden hakemusten joukossa, joilla on sama asiatyyppi ja käsittelyperuste.

Löydät Kamu chatbotin Migri.fi- ja Enter Finland -sivuilta.

Haluatko tietää jonopaikkasi? Tee näin:

1. Klikkaa Kamu chatbotia Migri.fi- tai Enter Finland -verkkosivujen oikeasta alakulmasta.

2. Kirjoita Kamulle seuraava teksti: 

"Tarkista jonopaikka"

3. Kun Kamu kysyy diaarinumeroasi, kirjoita se. Jos et tiedä diaarinumeroasi, kysy Kamulta: ”Mistä löydän diaarinumeron?”. Kamu kertoo sinulle sen jälkeen, miten löydät diaarinumerosi verkkohakemuksesta tai paperihakemuksesta. 

4. Kun kirjoitat diaarinumerosi Kamulle, Kamu kertoo sinulle hakemuksesi jonopaikan. 

Kamu palvelee sinua suomeksi ja englanniksi.

Miksi Kamu tarvitsee diaarinumeron?

Diaarinumero ei paljasta sinun henkilöllisyyttäsi eikä hakemusasian yksityiskohtia. Se takaa varman ja tietoturvallisen tavan selvittää, miten hakemus edistyy. 

Jonopaikka ei kerro miten nopeasti saat päätöksen

Ratkaisemme suurimman osan hakemuksista siinä järjestyksessä, mikä hakemuksista on jätetty ensimmäisenä. Hakemusten käsittelyaika kuitenkin vaihtelee eri lupaperusteissa. Näin ollen voit saada päätöksen nopeasti, vaikka hakemuksesi edellä olisi suuri määrä hakemuksia. 

Kaikissa tapauksissa et saa tietoa jonopaikasta

Jos hakemuksesi edessä on alle 20 hakemusta, et saa tarkkaa tietoa jonopaikastasi, vaan Kamu kertoo sinulle, että hakemuksesi ratkaistaan pian. 

Jos hakemuksesi on odottanut päätöstä yli 18 kuukautta, et yleensä saa tietoa jonopaikastasi. Saat lisätietoa käsittelyajoista osoitteesta migri.fi/kasittelyajat.

Saat Kamulta entistä tarkemman tiedon hakemuksesi käsittelystä

Kamu antaa sinulle entistä yksityiskohtaisemman tiedon hakemuksesi tilanteesta kuin Migri.fi:n käsittelyaikalaskuri. Tästä syystä käsittelyaikalaskurista poistuu tieto hakemusjonosta. Voit edelleen arvioida hakemuksesi odotettavissa olevaa käsittelyaikaa käsittelyaikalaskurilla osoitteessa migri.fi/kasittelyaikalaskuri