Hyppää sisältöön

Maahanmuuttovirasto kilpailuttaa ulkomaalaisasioiden IT-palveluja

Julkaisuajankohta 14.3.2024 11.00
Tiedote

Maahanmuuttovirasto on käynnistänyt kilpailutuksen, jossa hankitaan ulkomaalaisasioiden digitaalisen asianhallinnan, tietovarannon ja palvelujen ylläpitoa ja kehitystä varten asiantuntijapalveluita. Osallistumishakemusten jättämisen määräaika on 2.4.2024.

Kilpailutuksen tavoitteena on kehittää maahanmuuttohallinnon digitaalisen asianhallinnan ja palvelujen yhteistä järjestelmäkokonaisuutta, joka on keskeinen työkalu Maahanmuuttoviraston päätöksenteossa. Kokonaisuuteen kuuluvat muun muassa viraston ylläpitämä ja kehittämä ulkomaalaisasioiden asiankäsittelyjärjestelmä (UMA) ja digitaalinen asiointipalvelu Enter Finland. Ulkomaalaisasioiden asiankäsittelyjärjestelmää käyttävät Maahanmuuttoviraston lisäksi myös muut viranomaiset kuten poliisi, Rajavartiolaitos ja Suomen edustustot.

Kehitystyötä tehdään tiiminä toimittajien, tilaajan ja sidosryhmien kanssa hyödyntäen ketteriä menetelmiä ja yhdessä sovittavia toimintamalleja. Järjestelmäkokonaisuuden pitää tukea automaation ja viranomaisten välisen tiedonvaihdon laajentamista ja sen avulla voidaan vastata nopeasti muuttuviin toimintaympäristön tarpeisiin. 

– Viraston tavoitteena on hankkia innovatiivista, ratkaisukeskeistä ja laadukasta osaamista järjestelmäkehityksen tehtäviin. Päämääränä on moderni, turvallinen ja helposti ylläpidettävä järjestelmäkokonaisuus, jota voidaan kehittää joustavastiasiakkaiden, työnantajien ja viranomaiskäyttäjien tarpeisiin, kertoo tietohallintojohtaja Tuomas Untamo. 

Maahanmuuttovirasto arvioi, että puitesopimuksen kesto on kolme vuotta ja optiona yksi vuosi. Puitesopimuksen aikana hankinnan ennakoitu kokonaisarvo on yhteensä 55–110 miljoonaa euroa.

Lisätietoa medialle

Tietohallintojohtaja Tuomas Untamo, s-posti: etunimi.sukunimi@migri.fi, puh. 0295 433 037

Lehdistötiedote