Hyppää sisältöön

Suomessa oleva kausityöntekijä voi nyt hakea kausityöoleskelulupaa verkossa

Julkaisuajankohta 1.6.2021 13.47

Jos olet kausityöntekijä ja oleskelet Suomessa, voit 1.6.2021 alkaen hakea kausityöoleskelulupaa Enter Finlandissa. Aiemmin Suomessa oleskeleva kausityöntekijä on voinut hakea oleskelulupaa kausityöhön vain paperihakemuksella.

Voit hakea Suomessa ensimmäistä oleskelulupaa kausityöhön silloin, kun olet tullut Suomeen kausityöviisumilla tai kausityötodistuksella.

Näin haet kausityöoleskelulupaa Enter Finlandissa, kun olet Suomessa:

1. Täydennä kausityöoleskelulupaa koskeva hakemus Enter Finlandissa

2. Valitse palvelupiste, jossa käyt tunnistautumassa. Tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että todistat henkilöllisyytesi, näytät liitteiden alkuperäiset versiot ja annat sormenjälkesi oleskelulupakorttia varten. 

3. Lähetä hakemus Enter Finlandissa ennen kuin nykyinen kausityötodistuksesi tai kausityöviisumisi umpeutuu. Kun lähetät hakemuksen Enter Finlandissa ennen kuin nykyinen kausityölupasi umpeutuu, työnteko-oikeutesi säilyy, kun työnantajasi pysyy samana.

4. Käy tunnistautumassa Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä.  

5. Lue lisää aiheesta sivulta migri.fi/kausityolupa.  

Jos sinulla on kausityöoleskelulupa, joka on umpeutumassa

Hae jatko-oleskelulupaa kausityöhön siinä tapauksessa, jos työsi jatkuu välittömästi nykyisen oleskelulupasi umpeutumisen jälkeen. Kun haet jatkolupaa, sinun ei välttämättä tarvitse käydä Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä tunnistautumassa, kun jätät hakemuksen verkossa ja tunnistaudut esimerkiksi pankkitunnuksilla. Lue lisää sivulta migri.fi/tunnistautuminen

Jos työsi ei jatku välittömästi nykyisen oleskelulupasi umpeutumisen jälkeen ja käyt välillä kotimaassasi, et voi hakea jatkolupaa, vaan sinun pitää hakea uutta ensimmäistä kausityölupaa Suomen edustustossa. 

Kieliversiot

Päivitetty 8.6.2021: Lisätty ukrainan ja venäjän käännökset kieliversioihin.