Hyppää sisältöön

Lähetitkö hakemuksen Enter Finlandissa? Sinun pitää käydä tunnistautumassa 3 kuukauden sisällä hakemuksen lähettämisestä

Julkaisuajankohta 3.10.2022 13.51
Tiedote

Kun olet lähettänyt hakemuksen Enter Finland -verkkopalvelussa, sinun pitää käydä tunnistautumassa Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä tai Suomen edustustossa ulkomailla 3 kuukauden sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Tunnistautuminen tarkoittaa henkilöllisyyden todistamista. Kun käyt tunnistautumassa, esität samalla hakemuksesi liitteiden alkuperäiset versiot ja sinulta voidaan ottaa sormenjäljet oleskelulupakorttia varten.

Koronapandemian aikana tunnistautumisaikaa on pidennetty useamman kerran, koska monilla asiakkailla on ollut vaikeuksia päästä tunnistautumaan koronarajoitusten takia. Nyt tunnistautumisaikaa ei enää pidennetä.

Vaikka koronrajoituksia ei monissa paikoissa enää ole, ajanvarauksissa voi kuitenkin olla ruuhkaa.

Jos et pääse tunnistautumaan 3 kuukauden sisällä hakemuksen lähettämisestä ajanvarauksissa olevien ruuhkien takia, 

ilmoita asiasta Enter Finlandissa ”Lähetä lisätietoa” -sivun kautta. Kirjoita ilmoitukseen mille päivämäärälle olet saanut ajan varattua. Lähetä ilmoitus 3 kuukauden sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksesi Enter Finlandissa.

Sinun ei välttämättä tarvitse käydä palvelupisteessä, jos haet Suomessa jatkolupaa

Voit välttää käynnin palvelupisteessä, jos kirjaudut Enter Finlandiin esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Lue lisää sivulta Tunnistautuminen.

Jos voit hakea pikakaistalla, 

sinun pitää käydä tunnistautumassa 5 työpäivän sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksen. Lue, ketkä kaikki voivat hakea pikakaistalla.