Maahanmuuttovirasto lakkauttaa Pudasjärven vastaanottokeskuksen

5.6.2020 14.13
Tiedote

Maahanmuuttovirasto aloittaa yt-neuvottelut Pudasjärven vastaanottokeskuksen lakkauttamisesta ensi viikolla.

Yt-neuvottelujen perusteena ovat taloudelliset ja toiminnalliset syyt. Maahanmuuttoviraston aleneva määrärahakehys vuonna 2020 ja 2021 edellyttää säästöjä toimintamenoista. Samaan aikaan vastaanottopaikkojen tarve on vähentynyt, koska turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt. Maahanmuuttovirasto pyrkii pitämään vastaanottokeskusten paikkamäärän tarvetta vastaavana.

10.6.2020 alkavien neuvottelujen piirissä on koko Pudasjärven vastaanottokeskuksen henkilöstö, eli 9 työntekijää. Yt-menettelyssä neuvotellaan työtehtävien uudelleenjärjestämisestä. Työntekijöillä on mahdollisuus siirtyä työskentelemään Oulun vastaanottokeskukseen. 

Pudasjärven vastaanottokeskus on hallinnollisesti osa Oulun vastaanottokeskusta. Vastaanottokeskus on toiminut Pudasjärvellä vuodesta 2008.

Maahanmuuttoviraston tehtävä on ohjata, suunnitella ja valvoa vastaanottokeskustoimintaa Suomessa. Keskuksia ylläpitävät esimerkiksi kunnat, järjestöt ja yritykset. Maahanmuuttovirasto vastaa kahdesta valtion vastaanottokeskuksesta Oulussa ja Joutsenossa sekä säilöönottoyksiköistä Helsingissä ja Joutsenossa. 

Suomessa on tällä hetkellä kaikkiaan 40 vastaanottokeskusta.

Lisätietoa medialle

Oulun vastaanottokeskuksen johtaja Sirpa Rönkkömäki, p. 0295 433 037, s-posti: etunimi.s[email protected]