Hyppää sisältöön

Tunnistautumisaikaa edustustoissa ja palvelupisteissä on pidennetty 31.10.2020 asti

Julkaisuajankohta 17.6.2020 9.57
Tiedote

Maahanmuuttovirasto on pidentänyt väliaikaisesti määräaikaa, jona sinun on käytävä tunnistautumassa Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä tai Suomen edustustossa.

Yleensä oleskeluluvan hakijan pitää käydä paikan päällä edustustossa tai Suomessa palvelupisteessä 3 kuukauden sisällä siitä, kun hakemus on laitettu vireille verkkopalvelu Enter Finlandissa. Nyt tunnistautumisaikaa on pidennetty 31.10.2020 asti. Tarkennamme ajanjaksoa tarvittaessa.

Tarkoitus on helpottaa niiden oleskeluluvan hakijoiden tilannetta, joiden hakemus on vireillä Enter Finland -verkkopalvelussa, mutta tunnistautumaan pääseminen viivästyy koronaviruspandemian takia.

Tunnistautuminen on pakollista ennen kuin oleskelulupahakemuksesi voidaan ottaa Maahanmuuttovirastossa käsittelyyn. Tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että ennen oleskelulupapäätöstä sinun pitää käydä edustustossa tai palvelupisteessä, jossa sinulta otetaan sormenjäljet sekä henkilöllisyytesi ja tarvittavat asiakirjat tarkistetaan.

Suomen ulkoministeriön edustustot ovat keskeyttäneet 19.3.2020 oleskelulupahakemusten vastaanoton koronaviruspandemian takia. Voit edelleen laittaa hakemuksesi vireille ja maksaa käsittelymaksun Maahanmuuttoviraston Enter Finland -verkkopalvelussa. Hakemuksesi otetaan käsittelyyn, kun olet päässyt tunnistautumaan. Seuraa ulkoministeriön UM.fi ja finlandabroad.fi -sivustoilta, mikä on edustustojen ajankohtainen tilanne. Varaa aika tunnistautumiseen viipymättä, kun ulkoministeriö on tiedottanut poikkeusjärjestelyjen olevan ohi.

Kun haet jatkolupaa:

Jatkolupaa voit hakea vain, jos olet Suomessa. Jatkolupaa ei voi hakea Suomen ulkopuolella.

Ota käyttöön vahva tunnistautuminen Enter Finland -verkkopalvelussa. Kun tunnistaudut vahvasti 

  • voit mahdollisesti välttää palvelupisteessä käynnin.
  • Enter Finland kertoo sinulle, pitääkö sinun varata aika tunnistautumiskäyntiin palvelupisteeseen vai ei. 

Lue lisää vahvasta tunnistautumisesta sivulta migri.fi/tunnistautuminen. Suosittelemme sinua käyttämään vahvaa tunnistautumista.

Lisätietoa

Seuraa ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista asiakkaisiin: migri.fi/koronavirus

Asiakastiedote