Hyppää sisältöön

Voit työskennellä tietyillä aloilla ilman jatkoluvan hakemista 31.10.2020 saakka, jos oleskelulupasi on voimassa

Julkaisuajankohta 17.4.2020 16.21
Tiedote

Jos asut Suomessa oleskeluluvalla, voit vaihtaa tilapäisesti työnantajaa ja ammattialaa tietyille aloille ilman jatkoluvan hakemista. Sinun ei tarvitse hakea uutta oleskelulupaa, jos siirryt tekemään töitä huoltovarmuuden ja työmarkkinoiden kannalta tärkeisiin työtehtäviin.

Tarkista työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilta, onko työtehtäväsi määritelty huoltovarmuuden ja työmarkkinoiden kannalta välttämättömäksi. Voit työskennellä näillä aloilla ilman jatkoluvan hakemista 31.10.2020 saakka.

Voit vaihtaa työnantajaa ja ammattialaa näille aloille, jos asut Suomessa ja sinulle on myönnetty oleskelulupa ennen 9.4.2020. Sinun ei tarvitse ilmoittaa työnantajan tai alan vaihtamisesta Maahanmuuttovirastolle.

Käytäntö on voimassa lokakuun loppuun

Väliaikainen lakimuutos on voimassa lokakuun loppuun saakka. Tarkoitus on helpottaa työskentelyä tietyissä tehtävissä koronavirusepidemian takia. 

Oleskelulupasi on oltava voimassa myös sen ajan, kun teet töitä toisella työnantajalla tai ammattialalla. Jos oleskelulupasi on päättymässä, hae jatkolupaa ennen kuin edellinen päättyy.
Jos haluat vaihtaa ammattialaa muihin kuin määriteltyihin tehtäviin, sinun pitää edelleen hakea uutta lupaa. Löydät ohjeet työpaikan vaihtamisesta verkkosivuiltamme.

Seuraa ajantasaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista migri.fi/koronavirus.

*Tiedotteen otsikkoon on lisätty 27.4.2020 tieto siitä, että oleskeluluvan on oltava voimassa.

Asiakastiedote