Hyppää sisältöön

EU-oleskeluluvan peruuttaminen ja raukeaminen

Oleskelulupasi peruutetaan, jos olet oleskellut yhtäjaksoisesti kaksi vuotta Euroopan unionin alueen ulkopuolella tai yhtäjaksoisesti kuusi vuotta Suomen ulkopuolella.

Jos poissaolollesi on erityinen tai poikkeuksellinen syy, Maahanmuuttovirasto voi jättää oleskelulupasi peruuttamatta. Tällainen erityinen syy voi olla esimerkiksi opiskelu tai työskentely pitkäaikaisessa projektissa. Sinun on tehtävä hakemus siitä, että oleskelulupaasi ei peruuteta, ennen kuin oleskeluluvan peruuttamista koskevat määräajat ovat kuluneet umpeen. Lue lisää sivulta luvan peruuttaminen.

Oleskelulupasi voidaan peruuttaa myös, jos olet oleskelulupaa hakiessasi antanut tietoisesti vääriä tietoja tai salannut jonkin olennaisen seikan. Lisäksi oleskelulupasi voidaan peruuttaa, kun jokin toinen Schengen-valtio on päättänyt karkottaa sinut ja määrätä sinut maahantulokieltoon.

Oleskelulupasi raukeaa, jos sinut karkotetaan maasta tai saat Suomen kansalaisuuden. Lisäksi oleskelulupasi raukeaa, jos sinulle myönnetään toisessa jäsenvaltiossa EU-oleskelulupa.