Hyppää sisältöön

Älä lähetä henkilötietojasi tavallisella sähköpostilla – asioi turvallisesti Enter Finland -palvelussa

Julkaisuajankohta 10.8.2023 16.00
Tiedote

Olemme havainneet, että Maahanmuuttoviraston nimissä on lähetetty sähköpostiviestejä asiakkaillemme. Asiakkaitamme on ohjattu antamaan itsestään henkilökohtaisia, oleskelulupahakemuksiin liittyviä tietoja, kuten syntymäaika, passin numero, siviilisääty, pankkitiliotteet ja palkkalaskelmat.

Älä koskaan lähetä henkilötietojasi sisältäviä sähköposteja ilman salausta. Jos saat meiltä sähköpostin, muista, että Maahanmuuttovirastosta lähetetyt sähköpostit ovat aina @migri.fi-päätteisiä.

Muista myös, että luotettavimmat tiedot oleskelulupiin, kansalaisuuteen ja turvapaikkaan liittyvistä asioista saat aina verkkosivuiltamme migri.fi. Kun haluat siirtyä Maahanmuuttoviraston verkkosivuille, kirjoita osoite ”migri.fi” selaimen osoiteriville. Jos aiot siirtyä verkkosivuille hakukoneen tuloslinkkien kautta, saatat päätyä muille, vähemmän luotettaville verkkosivuille.

Ota käyttöön Enter Finland ja hoidat hakemukseen liittyvät asiat turvallisesti

Voit hoitaa lähes kaikki Maahanmuuttoviraston lupa-asiasi verkkopalvelu Enter Finlandissa. Voit täyttää hakemuksesi, liittää tärkeät liitteet ja maksaa käsittelymaksun turvallisesti suojatun verkkoyhteyden kautta. Enter Finlandissa asiointi on monesti myös paljon nopeampaa kuin sähköpostilla asiointi.

Jos et voi käyttää Enter Finlandia, käytä salattua sähköpostia

Kun lähetät henkilötietoja sisältävää sähköpostia, käytä Securemail-palveluamme, joka salaa viestisi. Teknisistä ja tietoturvasyistä avaamme vain Maahanmuuttoviraston securemail-palvelulla lähetetyt viestit.

Näin rekisteröidyt palveluun:

  1. Siirry osoitteeseen securemail.migri.fi.
  2. Jos haluat vaihtaa palvelun kieltä, valitse haluamasi kieli sivun oikeassa yläkulmassa olevasta pudotusvalikosta.
  3. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ”Lähettäjä”-kenttään. Paina ”Jatka”. 
  4. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi painamalla ”Rekisteröidy”. Jos olet jo rekisteröitynyt sähköpostiosoitteellasi, tilaa uusi linkki sähköpostiisi. Saat sähköpostilla henkilökohtaisen linkin, jonka kautta voit lähettää viestin. Saapunut linkki on voimassa 30 päivää.
  5. Siirry sähköpostiisi ja avaa henkilökohtainen linkkisi, jonka kautta voit lähettää sähköpostin. 
  6. Kirjoita viestisi, liitä mahdolliset liitteet ja paina ”Lähetä”.
  7. Kun Maahanmuuttoviraston kirjaamo on vastaanottanut viestisi, saat vahvistuksen sähköpostiisi. 

Lähetä viestisi vain kerran – näin helpotat viestien käsittelyä. Käsittelemme viestit saapumisjärjestyksessä.

Lue lisää: