Hyppää sisältöön

Kausityöntekijä – katso ohjeet, mitä lupaa sinun pitää hakea

Julkaisuajankohta 8.5.2023 14.38
Tiedote

Tarvitset kausityötä varten kausityöluvan, jos et ole EU-maan, Islannin, Norjan, Liechtensteinin tai Sveitsin kansalainen. Kausityöntekijöitä palkataan Suomessa esimerkiksi puutarha-, maatalous- ja metsäalan töihin sekä matkailu- ja ravitsemusalalle.

Katso luettelo kausitöistä, joihin voit saada kausityöluvan.

Kausityöntekijän muistilista

Työsi kesto vaikuttaa siihen, mitä lupaa sinun pitää hakea

Ota käyttöön Enter Finland

  • Sinun kannattaa tehdä hakemus Enter Finland -verkkopalvelussa. Kun käytät Enter Finlandia, maksat hakemuksestasi vähemmän. Saat päätöksesi yleensä nopeammin kuin paperihakemuksella.
  • Myös työnantajasi voi luoda käyttäjätilin työnantajan Enter Finlandissa ja täydentää hakemustasi. Hän voi näin nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä. Sinun pitää antaa omassa Enter Finland -hakemuksessasi työnantajallesi lupa käyttää palvelua, jotta työnantajasi voi täydentää hakemukseesi tarvittavat tiedot.

 

Seuraa hakemuksesi käsittelyä helposti verkossa

Käsittelemme kausityöntekijöiden hakemukset saapumisjärjestyksessä. Pyrimme huomioimaan kuitenkin töiden alkamisajankohdan, kun käsittelemme hakemusta.  

Pyrimme käsittelemään samalle työnantajalle tehdyt hakemukset samanaikaisesti. 

Voit seurata hakemuksesi käsittelyä helposti verkossa: 

  • Kun haet kausityölupaa Enter Finlandissa, voit seurata hakemuksesi käsittelyn etenemistä Enter Finlandissa.
  • Jos olet hakenut kausityöoleskelulupaa, voit kysyä hakemuksesi tilanteen Kamu-chatbotilta verkkosivuillamme. Kamu tarkistaa hakemuksesi edistymisen niiden hakemusten joukossa, joilla on sama asiatyyppi ja käsittelyperuste. Lue lisää sivulta Kamu-chatbot.
  • Päivitämme kausityöhakemusten käsittelytilanteen sivulle Kausityö joka viikko kausityösesongin aikana. 

 

Lisätietoa